To små drenge forsvandt fra børnehave

To drenge på fire og fem år hoppede i eftermiddags over et hegn i en daginstitution og tog bussen to kilometer væk. Områdechefen for børnehaven beklager hændelsen.

Københavns Vestegns Politi modtog torsdag eftermiddag klokken 14.34 et opkald fra en bekymret kvinde, der befandt sig på Bagsværd Station.

Her var hun stødt på to små drenge på fire år og fem år, der stod uden en voksen, fortæller vagtchef Brian Holm fra Københavns Vestegns Politi.

- Det viste sig, at drengene var gået fra deres børnehave, siger han til TV 2 Lorry.

Københavns Vestegns Politi sendte omgående en patrulje ud til stationen, som samlede drengene op og kørte dem retur til deres børnehave. Anledningen til, hvorfor de to drenge var gået fra børnehaven, kender vagtchefen ikke.

quote Vi er kede af det, for det må selvfølgelig ikke ske. Det er vores ansvar at passe på børnene og sørge for, at det ikke gentager sig.

Benny Dalgaard, områdechef for Skovbrynet i Gladsaxe Kommune

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger var drengene gået fra daginstitutionen Junibakken i Bagsværd, hvorefter de havde taget en bus til Bagsværd Station. En tur på godt og vel to kilometer. Dette bekræftes af Benny Dalgaard, områdechef for Skovbrynet, som er det institutionsområde i Gladsaxe Kommune, dagsinstitutionen Junibakken hører under.

Han fortæller, at drengene i et øjeblik på legepladsen var hoppet uset over et hegn for at gå hjem og lege hos den ene af drengene. Det viste sig dog, at der ikke var nogen hjemme, hvorefter de gik over og tog en bus og endte på Bagsværd Station.

- Hvordan det er lykkedes dem at hoppe på bussen, ved jeg ikke. Men personalet opdagede relativt hurtigt, at de var væk, hvorefter de slog alarm og kontaktede den daglige leder, som så kontaktede mig, siger han.

Var væk i næsten en halv time

Ifølge Benny Dalgaards vurdering nåede drengene at være væk i cirka 20-25 minutter, før de blev fundet og bragt tilbage til børnehaven. Han oplyser, at personalet har været i kontakt med drengenes forældre, som forståeligt nok er bekymrede over hændelsen.

- Vi er kede af det, for det må selvfølgelig ikke ske. Det er vores ansvar at passe på børnene og sørge for, at det ikke gentager sig. Derfor har jeg også bedt om en redegørelse fra institutionen, så jeg kan se, hvad der præcist er sket. Samtidig skal vi også have kigget vores procedurer grundigt igennem, siger Benny Dalgaard.

Han forklarer, at Junibakken er en integreret institution med vuggestue og børnehave for børn i alderen halvandet til seks år. Hvor meget personale der var til stede, mens børnene befandt sig på legepladsen, kan han dog ikke svare på.

Normering er ansvarlig, mener områdechef

Gladsaxe Kommune skriver på sin hjemmeside, at Junibakken har plads til 40-45 børn. Vuggestueteamet består af 3-4 voksne, mens børnehaveteamet består af 4-5 voksne.

- Jeg ved ikke, hvor mange der var på arbejde i dag og hvor mange, der var på legepladsen. Men jeg mener, at der er en ansvarlig normering i vores institutioner, siger Benny Dalgaard.

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra Movia. Vi ville gerne have spurgt, hvordan det er lykkedes to små drenge at hoppe på en af deres busser, men de er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politi tæt

Skønhedssalon holdt åbent, da politiet kom - kunde flygtede ud ad bagudgangen

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere