Romantisk juletip: Kys under vild mistelten i naturen

Naturen Nu er gået på jagt efter vild mistelten i naturen og giver tip til, hvor og hvordan du finder den.

Et kys under misteltenen hører som bekendt julen til. Hvis du synes, at det er lidt for tamt at kysse under en købt mistelten inde i stuen, så er der gode muligheder for at finde en vildtvoksende mistelten i naturen at kysse under lige nu.

Naturformidler Philip Hahn-Petersen er i denne uge taget til Svanesøen ved Smørmosen i Bagsværd. Han viser i ovenstående video, hvordan du finder den vilde mistelten, og giver indblik i denne snyltende plantes fascinerende levevis i træernes kroner, hvor den klarer sig helt uden jordkontakt.

Philip har også et tip til, hvordan du med held kan få den romantiske plante til at vokse i din egen have. For det er muligt at få den i julen så populære mistelten til at vokse på et af dine egne træer. Det kræver bare at du åbner et bær og får fedtet det klistrede indhold inklusiv frø på stammen af et af dine træer.

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry og går ud på at få flere til at bruge naturen i hovedstadsregionen. En gang om ugen tager naturformidler Philip Hahn-Petersen ud i naturen for med sin smartphone at optage en videodagbog med tip til, hvad der er at opleve i naturen lige nu.

Du kan løbende følge med og se videoerne her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

25_seconds

playHurtig eksekvering: Nu begynder byggeplads på Amager Fælled at tage form

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere