Rengøringstekniker modtager hæderspris som den første nogensinde

Polske Aleksandra Barbara Urban modtager DI Hovedstadens Lærlingepris. Hun var det indlysende valg, lyder det fra DI Hovedstadens Næstformand.

Der var store smil og god stemning, da Aleksandra Barbara Urban blev kåret som Årets Lærling i København og Vestegnen 2020. Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

"Engageret, høj faglighed og en holdspiller".

Roserne ville ingen ende tage, da Aleksandra Barbara Urban i dag fik overrakt DI Hovedstadens Lærlingepris for sin indsats hos rengøringsfirmaet Forenede Service.

Læs også Jacob fra Hillerød vinder DM i Skills - se alle vinderne fra Lorryland

Dermed bliver hun den første rengøringsassistent nogensinde, der modtager den fine pris.

- Jeg er stolt. Og jeg er meget glad for det, og al den ros jeg får. Og prisen viser, at rengøringsfaget også er vigtigt, siger Aleksandra Barbara Urban.

Det er ikke et fag, der normalt bliver fremhævet, og vi skal fremme den her uddannelse.

 Kenneth Aaby Sachse, næstformand hos DI Hovedstaden

Hun flyttede fra Polen til Danmark for kun tre år siden, og har siden arbejdet hårdt på at lære dansk og knoklet med sin uddannelse. 

Mange var mødt op for at fejre Aleksandra Barbara Urbans bedrifter.  Fra venstre ses Gladsaxes borgmester Trine Græse, dernæst Kenneth Aaby Sachse og Aleksandras mand. Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Hun var det klare valg

Og hendes gåpåmod og hårde arbejde har i den grad båret frugt.

- Da vi kiggede på, hvem der skulle have prisen, så var det klart hende, der havde den største faglighed, det fineste eksamensbevis, men også hende, der var en særlig god kollega og som hjalp til. Og så har hun også en ambition om at komme videre, siger Kenneth Aaby Sachse, der er næstformand hos DI Hovedstaden.

Aleksandra blev færdig som rengøringsassistent tilbage i november 2019, men hun drømmer om at videreuddanne sig.

- Jeg håber, at jeg fortsat kan uddanne mig, så jeg efter et par år kan blive serviceleder hos Forenede Service, fortæller hun.

DI Hovedstadens næstformand var ikke i tvivl om, hvem der skulle modtage prisen i år. Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Et overset fag

Ifølge Kenneth Aaby Sachse er rengørringsfaget et overset, men vigtigt fag.

- Det er ikke et fag, der normalt bliver fremhævet, og vi skal fremme den her uddannelse. Det er vigtigt for Danmark, siger han, og opfordrer flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Det er Aleksandra Barbara Urban helt enig i.

Læs også Tømreren Anders med viralt opråb: "Håndværkere er ikke dumme"

- Hvis man har mulighed for at tage uddannelsen, så gør det. For det at gøre rent er også et fag, og derfor er det godt at tage uddannelsen og få den rette faglighed, forklarer hun.

DI Hovedstadens Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, der i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik