Ødelagte tablets koster kommuner millioner

Nogle kommuner bruger store summer på at reparere elevernes tablet, mens andre lader det være forældrenes udgift, når f.eks. skærmen smadrer.

Foto: TV 2 Lorry - arkiv

Tablets er mange steder fast inventar i undervisningen i folkeskolen, men det koster millioner af kroner at vedligeholde det skrøbelige it-udstyr, som udleveres til eleverne.

Alene Gladsaxe Kommune har fra den 1. januar 2012 til september i år brugt knap 800.000 kroner på at reparere udleverede elev-tablets, mens det tilsammen har kostet de 53 kommuner, der selv afholder udgifterne 6,3 millioner. Det skriver MetroXpress.

Det er især ituslåede skærme, der rammer kommunekasserne hårdt.

- Det koster 600-800 kroner at få lavet pr. styk, så det løber op, siger Claus Møller, skoleleder på Stengård Skole i Gladsaxe til MetroXpress.

I Greve kommune valgte man sidste år at forsikre sig ud af de tårnhøje reparationsudgifter. Det koster 300.000 kroner årligt.

I Københavns Kommune arbejder man med en helt tredje model. Her stiller kommunen ikke tabletsene til rådighed gratis for eleverne.

Eleverne skal i videst omfang selv have deres egne tablets eller computere med til undervisningen. På den måde er det i høj grad forældrene, der hænger på udgiften til reparationer, forsikring og indkøb af elevernes tablets.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik