Ødelagte tablets koster kommuner millioner

Nogle kommuner bruger store summer på at reparere elevernes tablet, mens andre lader det være forældrenes udgift, når f.eks. skærmen smadrer.

Tablets er mange steder fast inventar i undervisningen i folkeskolen, men det koster millioner af kroner at vedligeholde det skrøbelige it-udstyr, som udleveres til eleverne.

Alene Gladsaxe Kommune har fra den 1. januar 2012 til september i år brugt knap 800.000 kroner på at reparere udleverede elev-tablets, mens det tilsammen har kostet de 53 kommuner, der selv afholder udgifterne 6,3 millioner. Det skriver MetroXpress.

Det er især ituslåede skærme, der rammer kommunekasserne hårdt.

- Det koster 600-800 kroner at få lavet pr. styk, så det løber op, siger Claus Møller, skoleleder på Stengård Skole i Gladsaxe til MetroXpress.

I Greve kommune valgte man sidste år at forsikre sig ud af de tårnhøje reparationsudgifter. Det koster 300.000 kroner årligt.

I Københavns Kommune arbejder man med en helt tredje model. Her stiller kommunen ikke tabletsene til rådighed gratis for eleverne.

Eleverne skal i videst omfang selv have deres egne tablets eller computere med til undervisningen. På den måde er det i høj grad forældrene, der hænger på udgiften til reparationer, forsikring og indkøb af elevernes tablets.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere