Ny lakridskonge efter guldmedalje: - Det er jo helt vildt

Søndag blev The Liquorice Taste Award 2020 afholdt i Tivoli, og vinderen er mere end ovenud begejstret for hæderen.

Hvis ejeren af Bagsværd Lakrids måske gik rundt og troede, at han var landets lakridsprins, efter et par fine – men sekundære placeringer ved lakrdsmesterskaberne i 2018 og 2019 – så kan han med god grund nu skrue op for retorikken og i stedet kalde sig for lakridskonge det nærste års tid.

Bagsværd Lakrids løb nemlig søndag med guldmedaljen, da ”The Liquorice Taste Award 2020” blev afholdt i Tivoli.

Og det var næsten mere end lakrids-direktøren Morten Kornbech kunne klare.

- Det er jo helt vildt, at vi har vundet, og jeg er helt oppe at køre over det. Jeg er lige nu til en konfirmation på Fyn, og kunne derfor ikke være med til prisoverrækkelsen, så lige nu har jeg bare lyst til at gå op på en bakke og råbe min glæde ud over hele Fyn, siger han til TV 2 Lorry.

Bagsværd Lakrids, der de to foregående år har vundet henholdsvis sølv- og bronzemedalje, var i stedet repræsenteret af to medarbejdere, der modtog hyldesten i Tivoli foran 50 publikummer.

På grund af corona-tiltag måtte flere gå skuffede hjem, da Tivoli ikke kunne lukke flere ind til at overvære konkurrencen, som til gengæld blev livestreamet på Facebook.

Enigt dommerpanel

Det var et enigt dommerpanel, der kårede Bagsværd Lakrids som vindere. Smagsdommerne, som blandt andet bestod af bagedyst-dommer Markus Grigo, var begejstret for både struktur, balance i smagen og unikheden.

Lakridsmesterskabet bliver som regel afholdt i forbindelse med en større lakridsfestival, men den er blevet aflyst i år på grund af covid-19.

Andenpladsen gik til Reserved Chocolate Denmark for deres lakridsmandel, mens tredjepladsen blev vundet af Hattesens Konfektfabrik for deres solbær lakridskonfekt.

I alt var der ni nominerede – otte fordelt rundt fra hele landet og en enkelt deltager fra Sverige.

Vil dele ud på hospitaler

Når Morten Kornbech kommer hjem fra Fyn, vil han fejre guldet ved at uddele 50 kg af sin vinderlakrids.

Han gjorde sig bemærket nytårsaften i 2018, da han inspireret af Dronningens nytårstale om at gøre noget for andre, satte sig ud i sin bil og kørte rundt til flere akutmodtagelser i hovedstadsområdet og delte lakrids ud til det hårdtarbejdende sundhedspersonale.

Og nu vil han gøre det samme igen.

- Jeg tænkte i første omgang at dele ud til alle mulige, men jeg tænker alligevel, at det måske ikke er så smart i disse corona-tider, hvis folk begynder at samle sig i store mængder uden for vores butik, så jeg vil i stedet køre rundt til hospitalerne igen, siger Morten Kornbech, inden han finder en bakke at skrige sin glæde ud fra.

Morten Kornbech, ejer og direktør af Bagsværd Lakrids er lykkelig over at vinde guld med sin Lakrids Classic.
Morten Kornbech, ejer og direktør af Bagsværd Lakrids er lykkelig over at vinde guld med sin Lakrids Classic.
Foto: Privatfoto