Kvinde lå død på bosted i to døgn

03:19

"Episoden skete på botilbuddet Robert Jacobsensvej - som tidligere hed Ringbo. Her gik der 48 timer, inden personalet opdagede, at en kvindelig beboer var død af mavesår."

I to døgn lå en psykisk syg kvindelig beboer død på et botilbud. Det skete i september på det socialpsykiatriske botilbud Robert Jacobsensvej i Bagsværd. Botilbuddet hed tidligere Ringbo og har tidligere været gerningssted for to drab.

Det er simpelthen ikke acceptabelt. Vi forstår slet ikke, det kan lade sig gøre.

Knud Kristensen, SIND

Det skriver Avisen.dk.

Københavns Kommune bekræfter over for Avisen.dk, at der har været et dødsfald, og at der gik 48 timer, før det blev opdaget, at beboeren var død.

Københavns Kommune betragter hændelsen som en fejl, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, da tavshedspligt betyder, at man ikke har ret til at videregive personlige oplysninger om afdøde, oplyser kommunen til Avisen.dk.

Læs også Psykisk syge bliver voldtaget på københavnske bosteder

I landsforeningen for psykisk sundhed SIND kender man også til den triste sag.

- Vi står fuldstændig uforstående over for, hvordan man kan ligge flere dage i sin egen bolig på et botilbud, uden at personalet opdager det. Det er simpelthen ikke acceptabelt. Vi forstår slet ikke, det kan lade sig gøre, siger Knud Kristensen, der er SIND's landsformand til Avisen.dk.

Ifølge flere kilder tæt på forløbet, som Avisen.dk, har været i kontakt med, var den afdøde kvinde i starten af 40'erne. Hun var misbruger og døde på grund af mavesår.

Det er ikke første gang, at der sker tragiske hændelser på bostedet, der tidligere hed Ringbo.

I 2013 blev en 37-årig sosu-assistent dræbt af en beboer. Ringbo var også gerningsstedet i en drabssag tilbage i 2008, hvor en 57-årig beboer blev kvalt på sit værelse. I starten af sommeren fortalte en ansat på stedet til Avisen.dk, at der forekommer en del konflikter imellem beboerne.

Beboerne på bostedet, der nu kaldes Robert Jacobsensvej, er sindslidelse og mange har et stof- eller alkoholmisbrug.

Da stedet er et såkaldt §108-botilbud har beboerne ifølge serviceloven behov for omfattende hjælp, pleje og omsorg.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik