Kommune betalte 300.000 for studietur til én klasse

Eleverne skulle betale 73 kroner pr. dag, mens kommunen betalte resten af turen, da Gladsaxe Kommune sendte 27 elever og 4 lærere til Japan.

Foto: Wallpaper

296.354 kroner.

Det var prisen, da Gladsaxe Kommune var med til at betale for at sende en skoleklasse og fire lærere til Taito i Japan i otte dage. Det viser en aktindsigt, som DR P4 København har fået lavet.

Mens eleverne på Skovbrynet Skole i Gladsaxe skulle betale 73 kroner pr. dag, betalte kommunen resten.

Og det er alt for mange penge at bruge på en skoletur, mener formand for Gladsaxe Lærerforening, Thomas Agerskov. 

- Her bruger man rigtig mange penge på meget få dage. Jeg så hellere, at man brugte pengene på flere aktiviteter henover skoleåret, siger han til DR P4 København.

Spørgsmålet om, hvordan pengene bliver brugt på folkeskolerne, er blevet ekstra relevant efter skolereformen, siger Thomas Agerskov.

- Vi kan se, at skolerne har haft svært ved at indfri de forventninger, der er til folkeskolereformen, og så skal de prioritere tæt for at få tingene til at gå op, siger han DR P4 København.

Pengene er investeret i meget mere end en rejse, lyder det fra Serdal Benli, der er viceborgmester i Gladsaxe Kommune for SF.

- Fordi vi har en ambition om, at vi gerne vil vende udviklingen i området på og omkring skolen.

Studieturen er, ifølge Serdal Benli, en del af et projekt, som skal vende udviklingen i Værebro Park, hvor skolen ligger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik