Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

Væltet lastbil giver lange køer på Motorring 3 nord for København.

Opdatering klokken 18.42:
Der er nu genåbnet for trafik i to af tre vognbaner i begge retninger. Politiet forventer, at trafikken langsomt vil normalisere sig ud på aftenen.

Motorring 3 har onsdag eftermiddag været helt spærret for trafik mellem motorvejskryds Gladsaxe og Buddinge efter et trafikuheld, hvor en lastbil er væltet.

Det meddeler Københavns Vestegns Politi, Vejdirektoratet og Beredskab Øst.

Uheldet skete i nordgående retning omkring Gladsaxe-bydelen Buddinge. 

Her var motorvejen i en længere periode helt spærret i begge retninger, fordi uheldet skete omkring midterrabatten, hvor lastbilen kom på tværs og havnede i begge kørselsretninger.

Lastbil på tværs

Københavns Vestegns Politi meddeler, at der ikke umiddelbart skete personskade ved uheldet, hvor en lastbil kørte sammen med en personbil og endte med at ligge på tværs af motorvejen.

Billeder fra ulykkesstedet viser, at lastbilen tabte store dele af lastrummets indhold ud over den modsatte kørebane, mens lastbilen lå væltet over midterrabatten.

Ifølge vagtchef Henrik Andreasen ved Københavns Vestegns Politi skyldtes uheldet, at lastbilen havde problemet med det ene fordæk.

- Det er en lastbil, som har et fladt fordæk, som er kørt over midterrabatten, siger vagtchefen til Ritzau.

Politi og beredskab arbejder på ulykkesstedet tirsdag eftermiddag.
Politi og beredskab arbejder på ulykkesstedet tirsdag eftermiddag.
Foto: Local Eyes

Skabte massiv kø

Vejdirektoratet kunne via deres trafikinformationsside meddele, at uheldet skabte en massiv kø i begge retninger.

Her skulle bilister regne med forlænget rejsetid på op til en time og 30 minutter, skrev Vejdirektoratet omkring klokken 16.

- Der er massive kødannelser i begge retninger frem mod uheldet. Find alternative ruter, løs beskeden fra Vejdirektoratet på Twitter.

Indsats trak ud, fordi kran skulle tilkaldes

Beredskab Øst var til stede ved ulykken med seks redningskøretøjer fra tre forskellige brandstationer til, herunder med kran og svært redningsmateriel.

- Heldigvis ikke alvorlig personskade, men et omfattende arbejde for rydning af motorvej, skrev beredskabet på Twitter.

Arbejdet med at rydde op efter uheldet og få fjernet de havarerede køretøjer trak dog ud, fordi der skulle bruges en større kran.

Omkring klokken 18.30 kunne politiet dog meddele, at det meste af oprydningsarbejdet var klaret, og at der igen var åbnet for trafik i to af tre kørebaner i begge retninger, mens de to vognbaner på hver side af midterrabatten forsat er spærrede.

Politiet forventer, at de lange køer omkring ulykkesstedet langsomt afvikles ud på aftenen.

Uheldet er sket på Motorring 3 omkring Gladsaxe-bydelen uddinge.
Uheldet er sket på Motorring 3 omkring Gladsaxe-bydelen uddinge.
Foto: Vejdirektoratet