James Price og kommune starter nyt smørrebrødsprojekt i hjemmeplejen

Frokosten i hjemmeplejen skulle gerne få et ekstra løft, når tv-kokken James Price og Gladsaxe Kommune lancerer et nyt smørrebrødsprojekt.

Borgere i hjemmeplejen i Gladesaxe Kommune kan se frem til, at deres frokost fremover vil være lidt mere gourmet og lidt mindre samlebånd.

Kommunen har således allieret sig med tv-kokken James Price, der har komponeret en stribe forskellige slags luksussmørrebrød, der vil blive anrettet og serveret for borgerne i hjemmeplejen.

Det oplyser Gladsaxe Kommune på sin hjemmeside.

James Price underviser hjemmehjælper Ayse Erdem i fin udskæring af grønt.
James Price underviser hjemmehjælper Ayse Erdem i fin udskæring af grønt.
Foto: Gladsaxe Kommune

Om smørrebrødsanretningerne udtaler James Price i vanlig Price-stil:

- En skive rugbrød. Med smør. Rigtig smør. Og så gælder det om at starte fra en ende af og belægge skiven med kartofler, æg og så ansjoser. Der er nok nogen, der ikke kan lide ansjoser, men så må man altså gå uden om det her stykke, for det hører til. Og det smager fantastisk.

Snapsemad til folket i ’Projekt Smørrebrød’

Konkret går tiltaget ud på, at medarbejderne i den kommunale hjemmepleje udrustet med instruktionsvideoer og undervisningsbilleder skal sammensætte smørrebrødsanretning ala Price til kommunens ældre.

Undervisnings- og instruktionsmateriale er vigtigt, for det betyder en hel del, hvordan pålæg og pynt sammensættes, når frokosten serveres. Det forklarer ernæringskonsulent Dorte Langgaard, som også er leder på projektet.

Projektleder Dorte Langgaard og James Price.
Projektleder Dorte Langgaard og James Price.
Foto: Gladsaxe Kommune

- En måltid er meget mere, end de kalorier, man indtager. Et måltid er også det, man kan se og dufte. Det betyder utrolig meget, hvordan maden bliver serveret. Vi vil blive de bedste til at tilberede en god frokost, så borgerne kan få et rigtig lækkert måltid. Og for at kunne det, skal medarbejderne vide, hvordan man gør. Det er i sin enkelhed, hvad projektet handler om, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Med James Prices seks specialkomponerede luksussmørrebrød har kommunens hjemmepleje nu mulighed for at anrette i alt 54 typer smørrebrød med kødpålæg, fiskepålæg samt vegetar- og ostepålæg.

Tager borgerne godt imod de nye frokosttilbud, er planen i fremtiden at lave lignende instruktionsvideoer til morgenmad og mellemmåltider, som er de måltider, Hjemmeplejen står for.

Et stykke med torskerognssalat er én af James Price seks luksusstykker.
Et stykke med torskerognssalat er én af James Price seks luksusstykker.
Foto: Gladsaxe Kommune

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere