Internationalt forbund blåstempler VM i kano og kajak på Bagsværd Sø

Verdensmesterskaberne blev aftalt på baggrund af planer om et nyt rostadion - men skal afvikles på det gamle.

01:05

Bagsværd Sø havde internationalt besøg som optakt til VM i 2021.

I sensommeren 2021 skal der afvikles VM i kano og kajak på Bagsværd Sø.

Her var der udsigt til, at verdensmesterskaberne skulle afholdes på et flunkende nyt stadion med topmoderne forhold for både tilskuere og atleter.

Men sådan kom det ikke til at gå. Klagesager har forhalet stadionbyggeriet, så det ikke kan blive færdigt inden VM. Byggeriet er nu udskudt og i stedet planlagt til at blive igangsat efter verdensmesterskaberne.

Læs også Rostadion bliver ikke klar til VM i 2021: Nyt anlæg udskydes flere år

Onsdag eftermiddag var repræsentanter for Det Internationale Kanoforbund så på besøg for at godkende det VM, danskerne kan levere.

Og det blev næsten til en godkendelse med blot få forslag til ændringer.

- Jeg elsker det. Det er et smukt syn, siger Frank Garner, der er hovedbestyrelsesmedlem i forbundet.

Gammelt stadion får makeover

Konkurrencen skal holdes på et stadion, der blev bygget i 1960'erne - og dermed under nogle andre forhold, end det, der var i tankerne med et nyt stadion.

- Vi havde selvfølgelig hellere siddet på et nyt rostadion, det er ikke nogen hemmelighed. Nu er vi så på det her sted og stedets naturlige skønhed er her stadigvæk. Det er så den, vi skal indramme og gøre til en kvalitet - og det går fint, siger  Christian Jacobsen, der er direktør direktør for  Dansk Kano og Kajak Forbund.

Planerne for det kommende VM indebærer midlertidige tribuner og større inddragelse af publikum. 

- Vi foreslår kun mindre ændringer, der vil gøre det lidt bedre for atleterne og give en lidt bedre tilskueroplevelse, siger Frank Garner fra Det Internationale kanoforbund.

Verdensmesterskaberne i kano og kajak afholdes mellem den 26. og 29. august 2021.

Skitsen her viser de foreløbige planer for den midlertidge indretning af stævneområdet ved Bagsværd Sø.  Foto: AART Architects

Læs også Ny dispensation redder rostadion: Nu kan byggeri snart gå i gangTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik