Hoveder ruller i Gladsaxe: Først røg formanden, og nu trækker lokalpolitiker sig

Socialdemokratisk udvalgsformand trækker sig som politisk observant fra spillestedet Richters bestyrelse efter sag om magtmisbrug og nepotisme.

Spillestedet Richter er i den seneste uge gået hen og blevet en lokalpolitisk varm kartoffel i Gladsaxe Kommune.

Sagen - som TV 2 Lorry tidligere har beskrevet - drejer sig om, at Richters bestyrelsesformand Preben Christiansen havde arrangeret et bryllup i spillestedets lokaler, som ifølge vedtægterne ikke må benyttes i privat sammenhæng.

Mandag måtte Preben Christiansen tage konsekvensen og trække sig fra sin post, og ifølge TV 2 Lorrys oplysninger blev han rent faktisk presset til at gå af de øvrige bestyrelsesmedlemmer - herunder den 20-årige ungerepræsentant i bestyrelsen, Suleman Naim, der startede lavinen, ved at gøre først bestyrelsen og siden byrådet Gladsaxe opmærksomme på regelbruddet.

Preben Christiansen er dog ikke den eneste, som er blevet fældet i sagen. Socialdemokraten Katrine Skov, der er udvalgsformand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune, valgte tirsdag aften på et fagudvalgsmøde ligeledes at trække sig.

quote Jeg tænkte ikke nærmere over det, men jeg burde nok have reageret

Katrine Skov (S) udvalgsformand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Gladsaxe Kommune

- Jeg vil ikke stå i vejen for det fortsatte arbejde på spillestedet. Derfor har jeg valgt at trække mig som observatør i bestyrelsen – og jeg vil anmode borgmesteren (Trine Græse (S), red.) om, at der udpeges en ny observatør, siger hun til TV 2 Lorry.

"Tænkte ikke nærmere over det"

Katrine Skov har som Preben Christiansen været under beskydning for at bryde reglerne på spillestedet ved at have deltaget som giftefoged under brylluppet, der fandt sted den 10. oktober. Her viede hun Preben Christiansens kærestes søn.

Til TV 2 Lorry forklarer hun, hvordan hun blev indblandet i sagen:

- Vedrørende min rolle i forbindelse med privat brug af Richters lokaler, så kan jeg oplyse, at jeg den 21.6.20 i en messenger-besked fra bestyrelsesformand Preben Christiansen bliver spurgt, om jeg kan vie et par den 10.10.2020. Jeg skriver tilbage, at det vil jeg gerne.

- Jeg tænkte ikke nærmere over det, men jeg burde nok have reageret på oplysningen om, at vielsen skulle foregå i Richters lokaler. Det er jeg selvfølgelig ærgerlig over, at jeg ikke gjorde. Ud over selve vielsen deltog jeg ikke i arrangementet, siger hun.

Byrådsmedlem: Vi er ikke kommet til bunds i sagen

Martin Skou Heidemann, der er byrådsmedlem for Venstre i Gladsaxe Kommune, har råbt højt i løbet af den seneste uge, hvor han krævede afgange, så han er meget tilfreds med, at det har fået konsekvenser for to af sagens hovedpersoner. Men han ytrer alligevel bekymring omkring sagens afvikling.

quote Jeg synes slet ikke, at Katrine Skovs forklaring indeholdt nogen form for undskyldning eller beklagelse

Martin Skou Heidemann, byrådsmedlem for Venstre i Gladsaxe Kommune

- Det er super glædeligt, at de to er væk fra bestyrelsen, så de unge kan få ro på deres spillested igen. Men når det er sagt, så jeg er lidt ærgerlig over, at vi ikke kommer helt til bunds i den her sag med en grundig redegørelse, som vi ellers var blevet lovet af borgmesteren på byrådsmødet i sidste uge, men vi er kun blevet spist af med en udtalelse fra bestyrelsen, siger Martin Skou Heidemann til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Jeg var i sidste uge nervøs for, at sagen ville blive fejet ind under gulvtæppet, og det føler jeg faktisk er tilfældet på trods af afgangene i bestyrelsen. For det lader til, at man stiller sig tilfreds med, at Katrine Skov nu har trukket sig. Og så synes jeg slet ikke, at Katrine Skovs forklaring indeholdt nogen form for undskyldning eller beklagelse, siger Martin Skou Heidemann, der deltog i fagudvalgsmødet tirsdag aften.

Nu skal der findes en ny politisk observant til Richters bestyrelse, og det er en post, Martin Skou Heidemann godt kunne tænke sig at varetage, selvom det ifølge ham er ren utopi, at der skulle blive peget på ham.

Artiklen fortsætter efter billedet

Venstres byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune Martin Skou Heidemann.
Venstres byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune Martin Skou Heidemann.

- Det kan jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at jeg kan komme i betragtning til. Jeg vil meget gerne, for jeg synes, det er et fantastisk sted med en masse engagerede unge mennesker. Men jeg har ikke lagt skjul på min utilfredshed i den her sag, og hvis tingene foregår som de plejer i Gladsaxe Kommune, så er det ikke noget, man bliver belønnet for, slutter han.

Katrine Skov fortsætter som udvalgsformand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, og trods den tabte bestyrelsespost ser hun nu frem mod, at Richter fremover kan se sig fri for mere uro på de indre linjer.

- Sagen har givet anledning til pressedækning og rigtig meget politisk ballade, hvilket på ingen måde gavner Richter og bestyrelsens arbejde. Jeg håber, at der hermed kan sættes et punktum for denne sag, så vores spillested kan fokusere på at lave koncerter og arrangementer for Gladsaxes unge, siger Katrine Skov til TV 2 Lorry.

Fakta om spillestedet Richter