Højt skum ved DM i blind-ølsmagning

Danske Ølentusiaster afholdt lørdag Danmarksmesterskab i blinde-ølsmagning for hold. En sportsgren, hvor alle kan være med, siger overdommeren.

Koncentration ved dagens øl-konkurrence i Gladsaxe. Foto: Kenneth Ettrup Hansen / TV 2 Lorry

Som så mange andre konkurrencer, er Danske Ølentusiasters årlige blind-ølsmagningskonkurrence for hold også en konkurrence på udholdenhed.

Men hvor høj udholdenhed ofte forbindes med sund kost og hård, jævnlig motion, så er parametrene for udholdenhed i lørdagens konkurrence nogle ganske andre:

- Selvfølgelig er det en fordel, hvis man har smagt så mange øl som overhovedet muligt, siger Kim Danø, overdommer i dagens mesterskab og formand for Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Rødovre.

Læs også Næh, hvor smart: Pantmaskine sluger alle dine flasker på én gang

Øllen skal diskuteres

Faktisk var lørdagens konkurrence ikke et officielt mesterskab, men ifølge lokalformanden er det det tætteste, man kan komme det, i Danmark.

Han forklarer, at pointen med at deltage i hold er, at smag varierer fra person til person, og at holdstrukturen derfor giver en god anledning til at få diskuteret øllene, der smages på.

- Det gør vi jo for at gøre det lidt anderledes, end de normale ølsmagninger som man holder i de lokalafdelinger. Vi har jo over 50 lokalafdelinger i hele landet, og i dag er sådan en slags fest-dag, siger Kim Danø.

Læs også Containerbryggeri skal forundre og inddrage: "Vi vil være Roskildes Bryghus"

Svær konkurrence i år

Tretten øl skal deltagerne igennem, men heldigvis - eller uheldigvis, alt efter hvem man spørger - ikke i fuld størrelse. De får nemlig serveret en deciliter af hver øl, og rækkefølgen er sat sådan sammen, at man starter med dem med lavest alkoholprocent og slutter med dem med den højeste procent - hvilket i år er 12 procent alkohol.

Det er også Kim Danø der i år har stået for at udvælge hvilke øl, der skal smages på, og ifølge overdommeren har han sat deltagerne på en svær opgave.

- Når man hører dem rundt omkring ved bordene, så er sværhedsgraden måske en lille smule ond. Selv Danske Ølentusiasters medlem nummer ét, Anders Evald, er til stede, og han synes også, det er svært, siger Kim Danø.

Vinderne af dagens konkurrence blev lokalafdelingen fra København, der nu skal stå for at arrangere næste års holdkonkurrence.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?