Højt skum ved DM i blind-ølsmagning

Danske Ølentusiaster afholdt lørdag Danmarksmesterskab i blinde-ølsmagning for hold. En sportsgren, hvor alle kan være med, siger overdommeren.

Som så mange andre konkurrencer, er Danske Ølentusiasters årlige blind-ølsmagningskonkurrence for hold også en konkurrence på udholdenhed.

Men hvor høj udholdenhed ofte forbindes med sund kost og hård, jævnlig motion, så er parametrene for udholdenhed i lørdagens konkurrence nogle ganske andre:

- Selvfølgelig er det en fordel, hvis man har smagt så mange øl som overhovedet muligt, siger Kim Danø, overdommer i dagens mesterskab og formand for Danske Ølentusiasters lokalafdeling i Rødovre.

Øllen skal diskuteres

Faktisk var lørdagens konkurrence ikke et officielt mesterskab, men ifølge lokalformanden er det det tætteste, man kan komme det, i Danmark.

Han forklarer, at pointen med at deltage i hold er, at smag varierer fra person til person, og at holdstrukturen derfor giver en god anledning til at få diskuteret øllene, der smages på.

- Det gør vi jo for at gøre det lidt anderledes, end de normale ølsmagninger som man holder i de lokalafdelinger. Vi har jo over 50 lokalafdelinger i hele landet, og i dag er sådan en slags fest-dag, siger Kim Danø.

Svær konkurrence i år

Tretten øl skal deltagerne igennem, men heldigvis - eller uheldigvis, alt efter hvem man spørger - ikke i fuld størrelse. De får nemlig serveret en deciliter af hver øl, og rækkefølgen er sat sådan sammen, at man starter med dem med lavest alkoholprocent og slutter med dem med den højeste procent - hvilket i år er 12 procent alkohol.

Det er også Kim Danø der i år har stået for at udvælge hvilke øl, der skal smages på, og ifølge overdommeren har han sat deltagerne på en svær opgave.

- Når man hører dem rundt omkring ved bordene, så er sværhedsgraden måske en lille smule ond. Selv Danske Ølentusiasters medlem nummer ét, Anders Evald, er til stede, og han synes også, det er svært, siger Kim Danø.

Vinderne af dagens konkurrence blev lokalafdelingen fra København, der nu skal stå for at arrangere næste års holdkonkurrence.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere