Hittebarn: Politiet undersøger taske

Politiet leder efter mor til efterladt baby i Bagsværd. En taske og overvågningsbilleder er måske vigtige spor.

Overvågningsbilleder og en taske med personlige papirer er blandt de spor, som Københavns Vestegns Politi undersøger i håbet om at finde moren til den nyfødte pige, der fredag morgen blev fundet af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd.

 - Vi har fundet en taske med personlige papirer i området. Vi ved ikke, om den har noget med sagen at gøre, men det er vi i gang med at undersøge, siger vagtchef Lars Jørgensen, Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Desuden har politiet sikret sig billeder fra overvågningskameraer i nærheden, som politiets efterforskere er ved at kigge igennem for at se, om de har optaget billeder af den person, som efterlod babyen i en affaldsskakt.

Spædbarnet, der vejer omkring tre kilo, har det efter omstændighederne godt, oplyser politiet.

Barnet blev svøbt ind i et flag for at holde varmen, indtil en ambulance nåede frem. Pigen er blevet bragt til Rigshospitalet for at blive undersøgt af læger.

Vicepolitiinspektør Carsten Jansson, Københavns Vestegns Politi, sagde ved middagstid fredag, at pigen er helt nyfødt, og at hun "helt sikkert" ikke er blevet født på et hospital.

Politiet arbejder på at finde ud af, hvor barnet er blevet født - og hvem moren er.

Der er ikke frigivet oplysninger om særlige kendetegn på babyen, som er fundet med moderkage og navlestreng.

Københavns Vestegns Politi har i løbet af dagen gennemført omfattende vidneafhøringer og sikret spor på adressen Værebrovej 90 i Bagsværd.

Frem til fredag eftermiddag arbejdede kriminalteknikere på stedet, og det har givet et større antal tekniske spor, der nu skal analyseres.

På baggrund af de indsamlede og vidneudsagn, arbejder politiet med flere konkrete spor, oplyser de i en pressemeddelelse.

- Men selv om vi har talt med mange vidner, så vil vi fortsat opfodre alle der har viden om denne sag, til at kontakte politiet, ligesom vi også indtrængende vil opfordre moderen til den lille pige, om at melde sig til os, da vi er sikker på, at også hun har brug for hjælp, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson fra Københavns Vestegns Politi.

Hvis du har viden i sagen, kan Københavns Vestegns Politi kontaktes på 43861448.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere