Gladsaxes hjemmepleje skal teste ny delebilsteknologi

Et nyt samarbejde mellem Gladsaxe Kommune og bl.a. Renault Danmark betyder, at Gladsaxe den kommende vinter skal teste ny teknologi i hjemmeplejen.

Foto: Niels Knuth-Winterfeldt - TV 2 Lorry

Henover denne vinter skal Gladsaxe Kommunes hjemmepleje teste og give feedback på en ny delebilsteknologi ved navn Glide.

Det er et samarbejde mellem Gladsaxe Kommune, Renault Danmark, Renaults datterselskab RCI og bilforhandleren Ejner Hessel der har banet vejen for den nye mulighed.

Læs også Vi har delebiler og delecykler - nu skal vi dele løbehjul

Gladsaxe Kommunes hjemmepleje har tidligere udskiftet de benzinbiler, afdelingen råder over, med elbiler, og det er denne udskiftning, der nu også fører til det nye samarbejde:

- Lige siden hjemmeplejen i Gladsaxe udskiftede vores 33 benzinbiler med elbiler, har vi ønsket os en mere tidssvarende nøglehåndtering, der gør det nemmere for vores medarbejdere at holde styr på bilnøglerne, og gør hverdagen nemmere for vores medarbejdere, siger Anne Kristensen, der er leder af hjemmeplejen i Gladsaxe Kommune.

00:47 Luk video

Nøgleboks installeres

To af bilerne i hjemmeplejen vil få installeret en lille boks, der giver mulighed for at åbne bilen med en app eller et ID-kort. Forhåbningen er, at man ved at have en nemmere nøglehåndtering i sidste ende kan sikre en bedre udnyttelse af kommunens bilpark.

Læs også Fremtidens Rejseplan: Over 10.000 kongresdeltagere tester ny transport-app

- Jeg er stolt af, at vi med det nye samarbejde er med i front inden for deleøkonomi. Gladsaxe er den første kommune i Danmark, som har indarbejdet FN's verdensmål for bæredygtig udvikling i hele vores måde at arbejde på via vores kommunestrategi, Gladsaxestrategien. Derfor er dette projekt helt i tråd med den bæredygtige udvikling, som vi ønsker i vores kommune, siger borgmester Trine Græse (A).

Forsøget i den kommende vinter har til formål at afdække, om betjening af bilerne med app og ID-kort fungerer, og om det letter arbejdsgangene for personalet i Gladsaxe Kommunes hjemmepleje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik