Gladsaxe kåret til årets cykelkommune

Fokus på cyklisternes sikkerhed og god fremkommelighed på cykelstier er med til at sikre Gladsaxe prisen som årets cykelkommune.

Gladsaxe kan det næste år kalde sig Årets Cykelkommune. Det sker, efter at Cyklistforbundet tirsdag aften uddelte prisen på Den Nationale Cykelkonference. 

Gladsaxe får prisen, fordi kommunen har stor fokus på cyklisternes sikkerhed og på fremkommeligheden på kommunens cykelstier. Der er fx cykelstier eller 30/40 km/t zone ved 94 procent af kommunens veje. 

- Gladsaxe Kommune har i mange år haft et særligt fokus på at prioritere trafiksikkerhed for cyklister. På områder som færdselssikkerhed, kampagner og en række projekter, såsom Vandledningsstien, der forener sikker og hurtig skole-cykelsti med kreativ klimasikring, fremstår kommunen i dag som foregangskommune, siger Jette Gotsche, landsformand i Cyklistforbundet.

I Gladsaxe glæder den socialdemokratiske formand for Trafik- og Teknikudvalget Ole Skrald Rasmussen sig over prisen. 

- Hvad der ligger mig særligt på sinde er, at børnene cykler, og jeg kan glæde mig over, at mere end 75 procent af børnene til vores kommuneskoler enten cykler eller går til skole. Med anlæg af nye skolecykelstier på seks af vores veje i 2016-17 vil andelen stige yderligere, siger han. 

Cyklistforbundet udpeger hvert år Årets Cykelkommune, som er en kommune, der prioriterer cyklisternes forhold, skaber synlige resultater og får flere til at vælge cyklen. 

Fakta om Årets Cykelkommune

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere