Gladsaxe hjælper parforholdet på vej

I Gladsaxe kan forældre få hjælp til at håndtere problemer, udvikle de gode sider og skabe plads til venskab, hygge og humor i deres forhold.

Kommunen har valgt at tilbyde gratis kurser, hvor forældrene kan få hjælp til at få nye perspektiver på samlivet og genopdage kærligheden. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix

Det kan vende op og ned på parforholdet, når der kommer børn ind i billedet. Men i Gladsaxe Kommune er der nu hjælp at hente for forældre. 

Kommunen har valgt at tilbyde gratis kurser, hvor forældrene kan få hjælp til at få nye perspektiver på samlivet og  genopdage kærligheden.

Der er tale om såkaldte PREP-kurser, der står for Prevention and Relationship Enhancement Program, på dansk kaldet Praktiske redskaber til et engageret parforhold.

PREP-kurset er et undervisningstilbud, ikke at forveksle med parterapi.  Foto: Gladsaxe Kommune

Parrene får blandt andet hjælp til at håndtere problemer, udvikle de gode sider og skabe plads til venskab, hygge og humor i deres forhold, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Læs også Sygeplejersker efterlyser skilsmissegrupper i hele hovedstaden

Kurset bliver gratis

Kurset udbydes af Gladsaxe Familie- og Ungecenter i samarbejde med Center for Familieudvikling, som har fået ekstra midler til at prioritere småbørnsområdet, så kurset nu bliver gratis.

Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde PREP kurset til par, som ikke ville kunne prioritere det på grund af deres økonomi. Dermed kan vi støtte op om, at forældre forbliver sammen for i sidste ende at give børn de bedste opvækstbetingelser,

Mette Gnisa, leder af Gladsaxe Familie- og Ungecenter

Kurset er for alle par med børn under 18 år og særligt til par med børn i alderen 0-6 år. Nye par kan få gode kommunikationsvaner fra starten af deres forhold, mens par, der har været sammen længere, kan få hjælp til at bryde dårlige vaner og inspiration til at udvikle videre på det, som er godt i deres forhold.

I et evalueringsskema skriver deltagerne blandt andet, at kurset har været en øjenåbner og burde være obligatorisk eller tilbydes alle nygifte og nybagte forældre, og at det har hjulpet dem videre med familien i behold.

Leder af Gladsaxe Familie- og Ungecenter, Mette Gnisa, er derfor glad for, at tilbuddet bliver gratis.

- Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde PREP kurset til par, som ikke ville kunne prioritere det på grund af deres økonomi. Dermed kan vi støtte op om, at forældre forbliver sammen for i sidste ende at give børn de bedste opvækstbetingelser, siger Mette Gnisa. 

Læs også Fædregrupper i Gladsaxe: Flere kommuner støtter nybagte fædre

PREP- kurset er ikke parterapi, men et sted, hvor parrene kan få gode råd og redskaber. Kursusformen veksler mellem undervisning og øvelser.

Parrene lærer blandt andet at kommunikere bedre med hinanden, spotte faresignaler og redskaber til at kommunikere med hinanden gennem videoklip, situationsspil og samtaler med egen partner - ingen par skal fortælle de andre kursusdeltagere om deres forhold. 

En populær øvelse er tale-lytteteknikken med gode råd til, hvordan man lytter og udtrykker sig til sin partner.  Foto: Kristian Sæderup - Scanpix

PREP-kurset er en del af Gladsaxes strategi 'Tidlig indsats'. Tidlig indsats arbejder for, at alle børn får en god start på livet og gode muligheder i fremtiden. Indsatsen er særligt rettet mod forældrene, da det er dem, der skal skabe de rette livsbetingelser og udviklingsmuligheder for deres børn.

Du kan læse mere om tilbuddet HER.

Læs også Tilfredse danskere går i parterapi

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik