FOA i blokade mod Dk-Pleje

For første gang er FOA i konflikt med et privat plejefirma. Og konflikten kan blive lang, mener forbundsformand Dennis Kristensen

02:29

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

Foto: TV 2 Lorry

1 af 4

Torsdag indledte fagforeningen FOA en blokade mod det private plejefirma Dk-Pleje.

FOA vil med konflikten have sikret ordentlige forhold for de ansatte, som efter FOAs mening ikke har ordentlige løn- og ansættelsesvilkår. 

Derfor troppede FOA torsdag op foran Dk-Pleje på Søborg Hovedgade i Gladsaxe Kommune. Sammen med blandt andre to tidligere ansatte fra Dk-Pleje, som støtter konflikten.

- I de fem måneder jeg var her, var der piger, der løb og løb og løb og løb for en rådden løn, siger Betina Brøgger, tidligere gruppleder i Dk-Pleje. 

Læs også Flere kommuner undersøger samarbejdet med DK-Pleje

Dk-Plejes direktør, Benjamin Ait, er uenig i kritikken. I en mail til TV 2 Lorry skriver han:

- Det er jo FOAs ret at konflikte, men det har ingen indflydelse på vores daglige drift. Vi har valgt, at tegne overenskomst med Krifa.

FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen, tror imidlertid ikke Benjamin Ait skal føle sig for sikker:

- Det kunne jo godt blive rigtig langvarigt, men vi er jo så i den situation, at vi synes vi kan holde rigtig, rigtig længe. Og jeg tror faktisk, vi kan holde længere, end Dk-Pleje vil kunne holde.

Flere kommuner, deriblandt Brøndby og Lyngby-Taarbæk, har valgt at opsige samarbejdet med Dk-Pleje, efter firmaet kom i søgelyset på grund af en stribe klager. 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik