Otte nye test-centre: Falck søger 150 medarbejdere til tirsdag

Fordi Falck nu åbner otte nye test-centre, søger man også 150 medarbejdere til centre blandt andet i Helsinge, Farum og Høje Taastrup.

Corona-smitten har fået alt for godt fat i hovedstadsområdet og ud over afstand, håndsprit og mundbind, er det bedste våben imod virussen at teste borgerne.

Men de offentlige teststeder kan ikke følge med, og derfor indgik regeringen og landets regioner fredag en aftale med Falck om at levere 50.000 daglige hurtigtest for covid-19 i hele Danmark.

Lørdag trådte aftalen så i kraft, og det betyder, at borgere gratis kan få lavet en hurtigtest, en såkaldt antigentest, på Falcks testcentre.

Det skaber massiv travlhed for Falck, som samtidig også skal oprette en række nye testcentre i TV 2 Lorrys sendeområde.

Falck har allerede testcentre i Farum, Hvidovre og ved Københavns Lufthavn i Kastrup.

Men det er planen, at man også vil lave testcentre på Frederiksberg, i Hillerød, Helsinge, Fredensborg, Gladsaxe, Høje Taastrup, Roskilde og Køge, oplyser Lars Martin Rasmussen, der er regionsdirektør i Falck Ambulance i Region Hovedstaden. 

quote Kommunerne har været enormt hjælpsomme og vi har blandt andet fundet flere gode sportshaller, som vi rykker ind i

Lars Martin Rasmussen, regionsdirektør i Falck Ambulance, Region Hovedstaden

- Vi regner med at kunne åbne de fleste centre allerede på torsdag, de sidste fredag. Det er et kæmpe arbejde vi står med lige nu. Der er rekruttering af 100-150 nye medarbejdere, så er der uddannelse mandag til torsdag. Og der er lokationerne, som vi skal have bygget op i samarbejde med kommunerne. 

Udover de nye testcentre, er Falck også i gang med at flytte de tre eksisterende i TV 2 Lorrys område, nemlig Hvidovre, Farum og Kastrup. 

- Vi har bruge for mere plads og bedre parkeringsmuligheder. Det gælder for alle vores testcentre, at de skal være lette at komme til med bil og offentlig transport, siger Lars Martin Rasmussen til TV 2 Lorry. 

- Kommunerne har været enormt hjælpsomme og vi har blandt andet fundet flere gode sportshaller, som vi rykker ind i. Det er meget vigtigt at vi ikke generer omgivelserne med lange køer og parkerede biler og derfor er det smart med sportshallerne. 

De endelig adresser på de nye testcentre vil blive offentliggjort onsdag. 

Femdobling i antallet af testede

Det seneste døgn har Falck oplevet en femdobling i antallet af folk som ønsker at blive testet, oplyser Lars Martin Rasmussen. Lørdag testede Falck 4.892 personer i hele landet - 207 var positive. Det betyder, at 4,23 procent af de testede på landsplan var positive med covid-19.

I Region Hovedstaden blev 1.956 testet, mens 116 var positive. Det betyder af 5,9 procent var positive her. 

Større usikkerhed ved lyn-test

Lyntest er langtfra lige så pålidelige som de normale PCR-test, der hidtil er blevet brugt til at teste befolkningen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen giver de kun det korrekte svar i 50 procent af tilfældene, mens PCR-test har en pålidelighed på 98 procent.

Det betyder, at man kan risikere at få en negativ test, selv om man er smittet. Derimod er man smittet, hvis testen er positiv.

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal lyntest primært bruges til screeninger og ikke til personer med symptomer eller nære kontakter til smittede.

Regeringen besluttede tidligere i denne uge at tage lyntest i brug i kampen mod at få kontrol med coronavirusset, og fredag blev der derfor indgået en aftale med Falck om at levere 50.000 daglige test.

Lyntest skal være med til at aflaste testsystemet, som i øjeblikket er under pres på grund af stor efterspørgsel på testtider.

Kilde: Ritzau

Allerede lang ventetid

Søndag er der allerede tre en halv times ventetid hos Falcks testcenter i Hvidovre. Så det vidner også om, at der er brug for flere podere.

Falck søger derfor 150 podere, der skal hjælpe med at teste de mange borgere.

Der er tale om fuldtidsstillinger på 37 timer og i første omgang er man ansat frem til 3. januar 2021. Alt afhænger dog af corona-situationen, oplyser Falck.

- Det er en bred skare af mennesker. Der er mange, som har mistet deres arbejde. Det alt fra piloter, sikkerhedsmedarbejdere, stewardesser, folk fra restaurationsbranchen og studerende. De er glade for nu at kunne gå i gang med en meningsfuld samfundsopgave, fortæller Lars Martin Rasmussen til TV 2 Lorry. 

quote Det alt fra piloter, sikkerhedsmedarbejdere, stewardesser, folk fra restaurationsbranchen og studerende. De er glade for nu at kunne gå i gang med en meningsfuld samfundsopgave,

Lars Martin Rasmussen, regionsdirektør i Falck Ambulance, Region Hovedstaden

Selve arbejdet består i at foretage podetest via næsen på borgerne og udfylde patientjournaler. Arbejdstiderne er fra klokken 06.45-22.30 alle ugens dage.

Og fordi presset er så stort lige nu, er ansøgningsfristen allerede i morgen, mandag den 14. december og ansættelse sker dagen efter, tirsdag d. 15. december.

Fakta om pode-job

  • En timelønsansættelse med en gennemsnitligt 37 timers arbejdsuge, hvor timelønnen er fastsat til DKK 167 + genetillæg i timen.

  • Arbejdslængde: Alt afhængig af Corona-situationen – men denne ansættelse er garanteret til den 3. januar 2021, med mulighed for forlængelse.    

  • Send en kort motiveret ansøgning til testcenter.hovedstaden@falck.com.
    Skriv i emnefeltet: ”Ansøgning til Pode-assistent”, samt hvilket sted, du ønsker at arbejde.  


Kilde: Falck 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik