To eks-socialdemokrater stifter nyt politisk parti

I starten af året valgte to byrådsmedlemmer i Gladsaxe Kommune at melde sig ud af Socialdemokratiet. Nu, godt et halvt år senere, stifter de et nyt parti.

Når vi igen til næste efterår skal til stemmeurnerne ved kommunalvalget 2021, bliver det med et nyt parti på stemmesedlen.

I Gladsaxe Kommune har de to tidligere socialdemokrater Lene Svendborg og Lise Tønner nemligt valgt at stifte et nyt parti.

Det nye parti har fået navnet Lokallisten Gladsaxe, og er det seneste bud på et nystiftet lokalparti.

- Efter grundige overvejelser og positive tilkendegivelser fra mange Gladsaxeborgere mener vi, at der er både behov for og plads til en lokalliste, der kan varetage borgernes interesser lokalt i Gladsaxe, og som samtidigt kan være fri af partipolitiske dagsordener og bindinger, lyder det fra Lene Svendborg og Lise Tønner.

quote Vi håber, at Gladsaxes borgere vil tage godt imod listen, og alle kan være sikre på, at vi vil arbejde benhårdt for at styrke de lokale forhold i samarbejde med borgerne.

Lise Tønner & Lene Svendborg, Medstiftere, Lokallisten Gladsaxe

De to tidligere socialdemokrater forlod det gamle arbejderparti tilbage i starten af januar 2020 efter uoverensstemmelse med den politiske linje i partiet.

Socialdemokratiet havde - ifølge de to stiftere af det nye parti - ikke nok fokus på kernevelfærden, medarbejdertrivsel og borgerinddragelse.

Derudover oplevede de begge, at der i partiet fandtes en topstyring, der gjorde arbejdsmiljøet yderst ubehageligt.

- Vi håber, at Gladsaxes borgere vil tage godt imod listen, og alle kan være sikre på, at vi vil arbejde benhårdt for at styrke de lokale forhold i samarbejde med borgerne.

Lokallisten Gladsaxes mærkesager:

Gladsaxes socialdemokratiske borgmester Trine Græse svarer i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at man sagtens vil kunne samarbejde. 

- Socialdemokratiet i Gladsaxe har tradition for at indgå brede aftaler og for at samarbejde med alle partier i Gladsaxe Byråd. Vi vil naturligvis også samarbejde med den nye lokalliste, i den udstrækning de ønsker det.

- Som vores gruppeformand Tom Vang Knudsen udtalte i forbindelse med deres udtræden af socialdemokratiet, så har vi højt til loftet i den socialdemokratiske gruppe, og vi strakte os langt for at få samarbejdet til at fungere, siger Trine Græse.

Flere nye lokallister

Men det er ikke kun i Gladsaxe Kommune, at borgene til næste kommunalvalg har fået en mulighed for, hvor krydset skal sættes.

Også i Egedal er der for få dage siden blevet oprettet et nyt lokalparti, der også har øget borgerinddragelse som én af sine mærkesager.

Det nystiftede parti i Egedal består af af en ekskluderet Venstre-mand, en DF’er og radikal, som tilsammen har stiftet partiet 'Lokallisten Ny Egedal'.

- Vi vil have 100 procent fokus på borgeren, vi vil lytte til borgerne og træffe beslutninger ud fra borgernes ønsker, siger Ulrik John Nielsen, der tidligere har siddet i byrådet for Venstre.

Han blev smidt ud af Venstre efter intern ballade i 2018. Ulrik John Nielsen er stifter og spidskandidat for Lokallisten Ny Egedal, der også kommer til at tælle Bettina Zarp, der nu forlader Dansk Folkeparti, og Helle Anna Elisabeth Nielsen, der forlader Det Radikale Venstre.

quote Vi vil have 100 procent fokus på borgeren, vi vil lytte til borgerne og træffe beslutninger ud fra borgernes ønsker.

Ulrik John Nielsen, Spidskandidat, Ny Egedal

Partiet fik gode råd med på vejen af borgmesteren i Gribskov, Anders Gerner Frost, som også er valgt ind gennem en Lokalliste, Nytgribskov.

- Én af fordelene ved en lokalliste er, at vi er mere manøvredygtige. Vi har et formål, og det er at styrke kommunen og borgerne i den. Vi behøver ikke først diskutere ideologi, for det er ikke vigtigt, lød det i sidste uge fra Anders Gerner Frost overfor TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

20190704-114409-5-1920x1338we

Politikere vil have lattergas på forbudsliste

Trafikstøj(1)

playTransportordførere svarer igen på kras kritik fra borgmester i støjplaget kommune

Lars Løkke Rasmussen

playMan skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere