Dybt forundret over byrådskolleger i sag om åbenhed om klager på plejehjem

I Gladsaxe Kommune er der lige nu splid om, hvordan kommunen bedst håndterer klagesager for at sikre bedst mulige forhold på plejehjem.

Hvor nidkært skal man håndtere klager, hvis man vil holde øje med forholdene på plejehjemmene?

Det spørgsmål har Gladsaxe Kommune stillet sig selv - og det deler nu vandende.

- Vi bør være mere transparente. Derfor bør vi i byrådet vide, hvilke hændelser, der har været, og hvor slemme de har været, og det kan vi kun gøre ved at føre logbog over klagerne. Men det mener et flertal altså ikke, lyder det fra byrådsmedlem Henrik Bach Mortensen (V) i Gladsaxe Kommune.

Det er de omdiskuterede skandalesager på plejehjem i Randers, Århus og Helsingør, der så dagens lys denne sommer, som har fået Gladsaxe Rådhus til at handle. 

Derfor har byrådet blandt andet drøftet, hvordan man bedst kan sikre sig mod lignende sager i kommunen fremover. På den baggrund har Social- og Sundhedsforvaltningen lavet et forslag til, hvordan kommunen fremover kan lave opgørelser over klagesager på plejehjemsområdet, som man altså ikke har nu.

Ikke præcist nok

Men forslaget var ikke godt nok, mener viceborgmester og næstformand for Sundheds- og Rehabilitieringsudvalget. I stedet har Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF lavet et ændringsforslag.

- Vi er alle sammen enige om, at sagerne som vi så i Randers og Århus ikke skal ske. Og vi mener ikke, at vi går imod forvaltningen. Vi har derimod forsøgt at få præciseret det, udvalget fremover skal præsenteres for af klager, forklarer Peter Berg Nellemann (S).

quote Os i Venstre synes, at det er underligt, at man ikke ønsker større gennemsigtighed

Henrik Bach Mortensen (V), byrådsmedlem, Gladsaxe Kommune. 

I ændringsforslaget forslår partierne, at udvalget blot skal orienteres om de konkrete alvorlige sager, i stedet for en fast afrapportering. 

- Det, vi er bange for, er, at vi skal ned i enkeltsager, som ikke engang ender som reelle klagesager. Og vi har ikke noget ønske om at blive præsenteret for alt. Vi har tillid til, at forvaltningen kan håndtere det, siger Peter Berg Nellemann (S). 

Det stopper ikke her

Et flertal i udvalget vedtog ændringsforslaget til stor ærgrelse for Henrik Back Mortensen (V). Ifølge ham havde Venstre selv fremsat et ændringsforslag i håb om at skabe mere åbenhed. Det blev dog stemt ned.

- Os i Venstre synes, at det er underligt, at man ikke ønsker større gennemsigtighed. Sådan som forvaltningen har lagt det frem, synes jeg, at de har en fin løsning på det. Vi skylder, at de svage, pårørende og beboere, at vi er opmærksomme på, hvad der foregår, så der ikke sker ting, som vi har set i Århus og Randers, siger han.

Ifølge ham stopper sagen ikke her, for nu vil Venstre tage sagen videre til byrådet. Her forventes det, at sagen bliver drøftet i slutningen af oktober.

Det oprindelige forslag fra Social- og Sundhedsforvaltningen er:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere