DSB ville lukke station trods lokale protester – nu er den reddet

DSB var valgt at lytte til de lokale ønsker om at bevare Skovbrynet Station. Borgmester jubler.

Skovbrynet Station er reddet.

Det har DSB tirsdag meddelt borgmestrene i Gladsaxe og Furesø Kommuner.

S-togstationen har været lukningstruet, fordi DSB ville sikre kortere rejsetid med linje B, som stopper på netop Skovbrynet Station, der ligger i Gladsaxe Kommune.

Gladsaxes borgmester Trine Græse (S) har været indædt modstander af DSB’s oprindelige oplæg, som hun har kaldt ”fuldstændig forrykt”.

Men nu kan borgmesteren så ånde lettet op.

På Facebook takker Trine Græse dem, der kæmpede for at få stationen bevaret.

"Jeg havde jo tænkt at hvis det lykkedes, så skulle vi holde en lille fest på stationen, men nu må vi nøjes med at glæde os hver for sig. Tusind tak til alle jer der kæmpede kampen sammen med mig. Der kom rigtig mange henvendelser til DSB, og de har valgt at lytte til os. HURRA," skriver borgmesteren i et Facebook-opslag.

Kommuner inviteres samarbejde 

DSB skriver i meddelelsen til de to kommuner, at Skovbrynet Station er en af de mindst benyttede på hele S-togsbanenettet.

DSB skriver yderligere, at det fortsat er deres vurdering, at det "oprindelige oplæg om at lukke stationen samlet set ville generere flere passagerer og gøre den kollektive transport mere attraktiv." Vurderingen er ifølge DSB dannet på baggrund af gængse trafikberegningsmodeller,

På trods af det er DSB imidlertid åbne for at imødekomme de lokale ønsker om at bevare stationen.

DSB vil nu invitere både Gladsaxe og Furesø Kommune til et samarbejde om initiativer, der kan få flere til at benytte stationen. Det sker i løbet af sommeren 2020.

Kort nyt.