Blotter-efterlysning gav pote: Nu har politiet sigtet to personer

I januar måned bad politiet offentligheden om hjælp til at identificere en blotter, som har blufærdighedskrænket i både Søborg og Buddinge - nu er to personer sigtet.

Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Tre anmeldelser om en mand, der blottede sig for øjnene af små piger på mellem 6 og 12 år var for meget for Københavns Vestegns Politi, som i januar måned valgte at offentliggøre en video af den formodede gerningsmand i håb om, at offentligheden kunne hjælpe.

Vores videre efterforskning gav os grundlag for at mistænke, at to forskellige gerningsmænd stod bag de tre krænkelser.

Henrik Hougaard, efterforskningsleder, Københavns Vestegns Politi

Krænkelserne fandt sted inden for 18 dage i december 2018, og i januar i år på sidegader til Søborg Hovedgade nær skoler og fritidsklubber.

Og selvom kvaliteten på videoen langt fra var god, gav efterlysningen pote.

Flere borgere rettede efterfølgende henvendelse til politiet med oplysninger om personen, som sammen med politiets egen efterforskning førte til både anholdelser, sigtelser og ransagninger hos to mistænkte.

- Vores videre efterforskning gav os grundlag for at mistænke, at to forskellige gerningsmænd stod bag de tre krænkelser – derfor har vi rejst sigtelse mod dem, siger efterforskningsleder Henrik Hougaard fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

De to mistænkte er en mand i midten af tyverne og en mand først i halvtredserne, som begge er fra lokalområdet.

Ifølge politiet nægter begge mistænkte sig skyldige, og sagen er i øjeblikket til juridisk vurdering hos anklagemyndigheden.

- Ved offentliggørelsen opfordrede vi andre, som måtte have været udsat for noget mistænkeligt i området, om at kontakte os. Siden har vi ikke fået yderligere anmeldelser – hverken forudgående eller efterfølgende, siger Henrik Hougaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik