Bibliotek og kultur rykker tættere sammen i Høje Gladsaxe

Et nyt samlende hus skal ikke bare være et bibliotek. Det være noget andet og noget mere, lyder det fra bibliotekschef.

Gladsaxe Kommune har sammen med boligorganisationerne, lokale institutioner og foreninger, borgere og lokale ildsjæle gennem mange år arbejdet for at styrke det kulturelle liv i Høje Gladsaxe.

Det arbejde lader der nu til at være fundet en løsning på. Et nyt samlende hus for bibliotek, kulturtilbud og borgere er nemlig på plads.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

Sammen med Helleruphus, der ejer Høje Gladsaxe Centeret, er der fundet en oplagt mulighed for at skabe et samlende og attraktivt ’hus’ med en central placering i bydelen. 

Det nye tiltag får til huse på forsiden af centret mellem Netto og boligbutikken.

- Det er en rigtig god beslutning at samle biblioteket med forskellige aktører og fællesskaber på et centralt beliggende sted, så der bliver endnu flere muligheder til borgerne i området. Vi skal skabe et sted, hvor der er plads til alle og jeg håber, at også de, der måske ikke lige plejer at komme på biblioteket, får lyst til at være med, siger Katrine Skov, formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, i en pressemeddelelse.

Beboere skal være med til at skabe nyt "hus"

Med kontrakten på plads for leje af lokalerne, går projektet ind i en lige så vigtig fase: inddragelse af de mange, som skal bruge stedet og gøre det levende.

Sammen med Gladsaxe Bibliotekerne er det Mette Dybkjær, leder af Social Balance i Gladsaxe Kommune, der står for det store arbejde.

- Jeg glæder mig meget til, at vi efter sommerferien kan komme i gang med udviklingen af det nye hus. Det er et hus, vi skal skabe sammen, siger en forventningsfuld Mette Dybkjær og uddyber:

- Vi skal finde ud af, hvad der er vigtigt for, at mange får lyst til at komme i det nye hus? Hvilke aktiviteter drømmer de forskellige om, at der kommer til at foregå? Hvilken stemning skal præge huset – det er nogle af de spørgsmål, vi sammen med områdets beboere, biblioteket, foreninger og flere skal finde svar på.

Mere end et bibliotek

Biblioteket flytter fra sine nuværende lokaler, for selvom borgerne er glade for deres bibliotek, så har rammerne ikke været optimale i flere år.

Det nye hus skal dog ikke være et udbygget bibliotek, det skal noget andet og noget mere – det skal være et aktivt og fællesskabende hus, som tiltrækker aktiviteter og borgere fra lokalområdet og de nærliggende boligområder.

- Selvfølgelig glæder vi os utrolig meget til et nyt biblioteksrum, men vi glæder os lige så meget til at blive en endnu større del af livet i området. Med det inddragende arbejde med foreninger, organisationer og borgere har vi store forventninger til, at det bliver et sted, hvor alle føler sig velkomne og bliver inspireret, siger Jakob Lærkes, bibliotekschef på Gladsaxe Bibliotekerne.

Det er biblioteket, der inviterer indenfor til workshops, involveringsmøder og snakke om Høje Gladsaxes nye hus henover efteråret.

FAKTA

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere