253 elever og medarbejdere sendt hjem efter smitte med Delta-variant

En elev er konstateret smittet med Delta-varianten, og det har ført til hjemsendelse og isolation af 253 elever og medarbejdere.

Grønnemose Skole i Gladsaxe Kommune har sendt 253 elever og medarbejdere i isolation, efter en elev er konstateret positiv med den særdeles smitsomme Delta-variant. 

Det oplyser Gladsaxe Kommune til TV 2 Lorry. 

- Der har været en elev, som var smittet med en deltavariant på Grønnemose Skole. Og da der skal isoleres helt ned i 3. led, betyder det, at 253 elever og lærere er sendt i isolation, oplyser kommunikationschef i Gladsaxe Kommune, Ulla Baden.

Den smittede elev blev konstateret positiv fredag, og mandag førte det så til, at de 253 elever og medarbejdere blev sendt hjem, men ifølge Ulla Baden, tyder det i første omgang på, at smitten er inddæmmet. 

Voldsom stigning i Delta-variant

- Alle er testet på 4. dagen og alle var negative. Hvis vi får det samme resultat på 6. dagen, vil alle kunne vende tilbage til hverdagen igen, siger hun i en skriftlig kommentar.

Mens eleverne gik på sommerferie fra fredag eftermiddag, har både pædagoger og lærer fortsat skulle arbejde i denne uge. Derudover har skolens SFO'er også åbent det meste af sommerferien. 

Sidste uge udgjorde Delta-varianten mere end 20,4 procent af de registrerede corona-tilfælde på landsplan, hvilket var en tredobling i forhold til ugen forinden.

Delta-varianten stammer oprindeligt fra Indien, og udover at være særdeles smitsom, vurderer Statens Serum Institut også, at den formentlig medfører mere alvorlig sygdom.

Også Hillerød Kommune har oplevet store udfordringer med delta-varianten, hvilket i juni har ført til, at over 800 elever og lærere er blevet hjemsendt, ligesom flere børnehuse har oplevet nedlukninger og hjemsendelser i kommunen.