20-årige Suleman råbte op om magtmisbrug – nu er bestyrelsesformand væltet

Presset blev for stort for Preben Christiansen, der nu er forhenværende formand for spillestedet Richter, efter en sag om magtmisbrug.

- Jeg har trukket mig som bestyrelsesformand, og jeg har ingen kommentarer derudover.

Sådan lyder ordene tirsdag til TV 2 Lorry fra Preben Christiansen, der nu er forhenværende formand for spillestedet Richter, som er en selvejende institution i Gladsaxe Kommune.

I sidste uge kom det frem, at Preben Christiansen havde forbrudt sig mod spillestedets reglement. Det strider imod Richters egne regler, at private eller virksomheder kan leje lokalerne, men alligevel valgte formanden at lukke dørene og afholde et privat bryllup, da hans kærestes søn skulle giftes den 10. oktober.

Allerede flere måneder i forvejen havde Richters koncertbooker fået besked fra formanden om, at den dato ikke var ledig.

Det er frivillige unge, der får Richter til at løbe rundt, når de weekend efter weekend lægger mange kræfter i alt lige fra koncertbooking til garderobe og bar. Men netop den lørdag var der ingen koncert, som de unge i Gladsaxe kunne samles om. Og ifølge TV 2 Lorrys skulle flere unge frivillige være blevet afvist i døren den aften, selvom der altid skal være adgang, når der er arrangement på stedet.

Sagen blev kortvarigt taget op på byrådsmødet i Gladsaxe Kommune i onsdags, og her besluttede borgmester Trine Græse (S), at Richters bestyrelse selv skulle redegøre for sagen på et ekstraordinært bestyrelsesmøde.

quote Jeg er glad for, at jeg er blevet hørt i den her sag, og at jeg fik positiv respons.

Suleman Naim

Det møde blev afholdt mandag aften, hvor Preben Christiansen altså valgte at trække sig som formand.

Glad for at blive hørt

Personen, der endte med at fælde formanden, hedder Suleman Naim. Han er ungerepræsentant i bestyrelsen, hvor han er valgt demokratisk ind af skaren af Richters frivillige.

Han gjorde i første omgang bestyrelsen opmærksom på, at formanden havde overtrådt reglerne mandagen efter brylluppet, men da han ikke rigtig fik respons, valgte han at skrive ud til hele byrådet i Gladsaxe om sagen.

Og at sagen nu har fået konsekvenser glæder 20-årige Suleman Naim.

- Jeg er glad for, at jeg er blevet hørt i den her sag, og at jeg fik positiv respons. Vi har aftalt i bestyrelsen, at vi nu ser fremad og derfor diskuterer sagerne internt på en konstruktiv måde, for nu skal vi på bedst mulig vis komme videre, siger Suleman Naim til TV 2 Lorry.

Venstres byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune Martin Skou Heidemann.
Venstres byrådsmedlem i Gladsaxe Kommune Martin Skou Heidemann.

"Udvalgsformand bør også trække sig"

Martin Skou Heidemann, der er byrådsmedlem for Venstre i Gladsaxe Kommune, er en af de lokalpolitikere, der har råbt op om sagen og krævet formandens afgang allerede i sidste uge. Han er overrasket over, at regelovertrædelsen har fået konsekvenser, for Martin Skou Heidemann havde ikke den store tillid til, at bestyrelsen selv skulle redegøre for sagen.

- Jeg er godt tilfreds med formandens afgang, men det er gået op for mig, at der trænger til en gevaldig oprydning ude hos Richter, og det her er det første skridt, men som jeg ser det, er det langtfra det sidste, siger Martin Skou Heidemann til TV 2 Lorry.

quote Det er ufatteligt, at hun stadig sidder der

Martin Skou Heidemann, byrådsmedlem for Venstre i Gladsaxe Kommune

Udover formanden mener han også, at kommunens politiske repræsentant i Richters bestyrelse, som er Katrine Skov (S), der er udvalgsformand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, bør trække sig.

Katrine Skov var nemlig med til brylluppet, hvor hun fungerede som giftefoged og dermed viede brudeparret inde i Richters lokaler, på trods af at hun også kender til reglementerne.

- Nu har vi møde tirsdag i Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, som Richter hører ind under, og der har jeg bedt om, at vi får en drøftelse af, hvad der er foregået på Richter, og vi skal også have en drøftelse af udvalgsformandens rolle i det her (Katrine Skov, red.).

- Det er ufatteligt, at hun stadig sidder der, men når hun ikke selv kan finde ud af at trække sig, så må vi andre jo give hende et godt råd, og det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre, siger Martin Skou Heidemann.

Udvalgsformand: Afventer mødet i aften

Formand for Gladsaxe Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Katrine Skov (S)
Formand for Gladsaxe Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Katrine Skov (S)
Foto: Gladsaxe Kommune

Da TV 2 Lorry fanger Katrine Skov over telefonen svarer hun på følgende spørgsmål:

Hvad siger du til, at et byrådsmedlem fra Venstre kræver din afgang fra Richters bestyrelse?

- Lige pt har jeg ikke noget at sige til det, da jeg afventer mødet i aften.

Hvad er din fornemmelse før mødet - hvad kommer der til at ske?

- Jeg tænker, at vi må tage den ud fra de oplysninger, der er kommet frem nu, og så har jeg ikke mere at sige lige nu.

Hvad mener du om, at Preben Christiansen har trukket sig som formand?

- Det har jeg ingen bemærkninger til.

Efter Preben Christiansens afgang er næstformanden i Richters bestyrelse, Sofie Posselt, indtil videre udnævnt som konstitueret bestyrelsesformand.

Fakta om spillestedet Richter 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Højhus

Ved siden af skandale-højhus står Bach Gruppen bag ungdomsboliger – og her lurer endnu en skandale

nabohjælp

Historisk lavt antal indbrud og tyverier: Sådan ser det ud i din kommune

Artikelfoto01

playIdrætsklub starter 'rollator-træning' og skaber livsglæde: "Det kan redde en hel dag"

3

playHelga og Lars sælger Valby-villa for at bygge drømmehus på 43 kvadratmeter

Gladsaxe

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere