Vokseværk i Dyrehaven: Så meget større bliver den

Dyrehaven vokser med 225 hektar - og det betyder mere vild natur og flere hjorte.

Der er omkring 2.100 stykker hjortevildt i Dyrehaven i dag. Efter udvidelsen skal der være omkring 2.500. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Selvom man bliver ældre, er det aldrig for sent at forny sig. Det har den 350 år gamle have, Dyrehaven, måtte indse.

Den enorme have på 1.000 hektar står til at vokse med en fjerdedel af sin størrelse.

Jægersborg Hegn, der ligger nord for Dyrehaven, skal nemlig indlemmes i haven, og hjortene får dermed 225 hektar ekstra have at boltre sig i.

Jægersborg Hegn var indtil 1832 en del af Dyrehaven - og nu "genforenes" de to naturområder igen. Området skal over de kommende år udlægges til urørt skov.

Udvidelsen af Dyrehaven sker senest i 2026, hvor Jægersborg Hegn er endeligt udlagt som urørt skov.

Dyrehavens natur og dyreliv:

  • Dyrehaven er et af de steder i Danmark, hvor der findes det største samlede antal sjældne arter på et afgrænset areal.
  • Der har været græssende hjorte i Dyrehaven siden 1670. Der er omkring 2.100 stykker hjortevildt i Dyrehaven i dag. Efter udvidelsen skal der være omkring 2.500.

- Dyrehaven er et nationalt ikon, hvor de græssende hjorte har sørget for, at turister og danskere kan nyde en særlig rig natur. Nu får vi et større sammenhængende naturområde, hvor endnu flere træer får lov til at blive rigtig gamle, falde sammen og blive liggende i skovbunden, mens dyrene får endnu mere plads at boltre sig på. Det er en kæmpe gave, vi giver videre til både naturen og generationerne efter os, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, Venstre.

Dyrehaven er en af Danmarks største attraktioner med omkring syv millioner besøgende årligt. Der er afsat 0,9 mio. kroner årligt til driften af udvidelsen.

Haven er bare en af 45 skove, der skal overgå til urørt skov eller biodiversitetsskov.

Se de 14 statslige skove her:

  Foto: Grafik: Mia Cassens - TV 2 Lorry

Se vores Søndagsmagasin om Dyrehaven og dens udvikling her:

15:13 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik