Vision: Gentoftes borgmester vil inddrage borgernes idéer

De næste fire år skal Hans Toft styre Gentofte. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

I Gentofte fortsætter vi med at skabe udvikling og aktiviteter - sammen med borgerne.

Borgernes idéer inddrages i den politiske hverdag, og det har vi sat i system, så vi politikere nu i endnu højere grad møder og skaber aktiviteter mv. sammen med borgere, der aktivt og konstruktivt byder ind med forslag, ideer og erfaringer fra deres hverdag.

Vi er godt i gang. De seneste 2,5 år har 14 opgaveudvalg bestående af politikere og borgere i enighed kommet med forslag til initiativer til udvikling af vores kommune. Gode eksempler er:

  • En ungepolitik, som unge og politikere skabte sammen, har medført en række nye aktiviteter og tilbud med udgangspunkt i de unges behov. Bl.a. et nystartet iværksættermiljø (Moon Shots) for unge på Hellerupvej i den tidligere internationale skole og et rådgivningssted (Headspace) for unge der har forskellige udfordringer i livet, en Musikbunker samt en ny skaterbane og – hal.   
  • En integrationsindsats med god modtagelse og integration af flygtninge og nye tiltag, hvor flygtninge i jobpraktik f.eks. lærer fagsprog hurtigt sideløbende med arbejdet.
  • Og en nye idræts- og bevægelsespolitik som har fokus på nye og gode foreningstilbud, private tilbud og borgernes idrætsvaner samt et bredt udvalg af aktiviteter og faciliteter 

Fortsat aktiv borgerdeltagelse

Vi fortsætter med at skabe og udvikle kommunen sammen med borgere, virksomheder og andre, som vil være aktive deltagere i vort lokale demokrati.

Ni eksisterende opgaveudvalg med aktiv borgerdeltagelse er i gang, og vil aflevere deres anbefalinger i løbet af 2018. Vi kan inden for det næste år se frem til anbefalinger fra udvalg om emnerne kulturpolitik, arkitektur, udvikling af detailhandlen, den boligsociale indsats, udskoling, specialundervisning på skoleområdet, innovation, integration samt digitalisering og teknologi.

Vi fortsætter med det høje antal udvalg med skiftende deltagere og emner i de kommende år.  

Børn og unge besøger de ældre

Og det med at skabe noget sammen på tværs i kommunen sker på mange niveauer. F.eks. besøger mange af vores børn i daginstitutioner jævnligt plejehjem- og boliger. Det skaber værdi for både de ældre og børnene.

En institution for autister har netop startet et samarbejde med et ældrecenter, hvor de har forskellige aktiviteter de unge kan gøre brug af. Og venskaber skabes mellem de unge og de ældre.

Det er blot nogle få eksempler på det, som sker på mange områder og niveauer i vores kommune. Det er en udvikling, vi gør alt for at understøtte også fremover. 

Derudover fortsætter vi investeringer, som giver:

  • Forbedrede muligheder for bevægelse – blandt andet kunstgræsbaner og bedre faciliteter til idræt og fritid
  • Modernisering og udbygning af faciliteter for børn og unge
  • Projekter, som gavner bæredygtighed og grønne områder
  • Boliger til unge
  • Et nyt genoptræningscenter og nye plejeboliger
  • Kompetenceudvikling af organisationen 

Vil holde det høje niveau

Ugebrevet Mandag Morgen analyserede i efteråret 2017 kommunerne, og deres konklusion er, at ”Gentofte Kommune er den bedste kommune i landet”. Vort mål er at holde det høje niveau, og det sker ved, at vi fortsat skaber og udvikler kommunen sammen med borgerne.   

OVENSTÅENDE KLUMME ER SKREVET AF HANS TOFT

 

 

           

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere