Vildt comeback: Dansk sølvduo revancherer OL-nederlag

Gentoftepigerne, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl vandt Superseries-turneringen i Japan efter sejr over japansk par.

Ved OL i Rio for lidt over en måned siden var Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl to bolde fra at vinde finalen og snuppe guldet.

Damedoublen i badminton fik revanche for det smertefulde nederlag tidligt søndag morgen dansk tid.

Parret vandt nemlig Superseries-turneringen Japan Open efter en fornem finalesejr på 19-21, 21-18, 21-12 over det topseedede japanske par, Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo.

Spillerne, der til daglig slår til boldene i Gentofteklubben Skovshoved,  skreg deres glæde ud efter sejren og kiggede nærmest vantro på hinanden over, at det kunne lade sig gøre. 

OL-sølvinderne, som var andenseedede, tabte første sæt knebent og var bagud 7-12 i andet sæt, så der var tale om et flot dansk comeback.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl viste flot moral i løbet af kampen. I første sæt var der konstant skiftende føringer, og danskerne magtede ikke at holde en 19-17-føring.

Det lignede en gentagelse af OL-finalen i Rio, da japanerne vandt første sæt. Især fordi danskerne kom bagud så stort i andet sæt.

Men japanerne smed en 12-7-føring, der ellers lignede en afgørelse på kampen. I stedet kom danskerne op og udlignede til 12-12.

Efterfølgende kom Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl også foran med 16-14 og siden 20-16. Og så var det ingen sag at afgøre sættet trods et par japanske reduceringer.

I tredje sæt fulgtes parrene ad frem til stillingen 5-5, men derfra satte danskerne sig for alvor på kampen og tog seks point i træk til en solid 11-5-føring. 

Sådan fortsatte danskerne dominansen i resten af sættet, så det endte med at blive en komfortabel sejr til slut.

Glæden over sejren kunne ses tydeligt hos den danske OL-sølvduo. De to bolde, som danskerne var fra at snuppe OL-guldet for en måned siden, var i sejrens øjeblik glemt for en stund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere