Vejret spændte ben: Prins Joachims fødselsdagsfest reddet i sidste øjeblik

En udendørsfødselsdagskoncert til ære for prinsen måtte af frygt for regn rykkes på dagen.

Knapt er solen begyndt at varme, før regnen igen kommer snigende.

Der er ikke mange mennesker, der ynder at bruge aftenen udenfor, mens tunge regnbyger lader vandmasserne vælte ned, og det var frygten for netop det scenarie, der gjorde, at en udendørskoncert i anledningen af prins Joachim fødselsdag mandag er blevet rykket i absolut sidste øjeblik.

Blå bog: Prins Joachim

En række danske kunstnere skulle spille for prinsen ved en koncert i Sølyst i Klampenborg, hvor både prins Joachim, prinsesse Marie og kronprins Frederik vil attendere, men DMI’s trusler om dårligt vejr fik arrangørerne til ændre planer.

- Vi blev ringet op i morges med en forespørgsel på, om vi kunne afholde prinsens fødselsdagskoncert og tage imod 650 gæster i aften, siger Niels Gerner, der er marketings- og PR-chef ved Bellevue Teater, til TV 2 Lorry.

For gæsternes skyld

Teatret, der også ligger i Klampenborg, var egentligt ikke klar til at modtage nogen som helst, da de netop var i gang med at pille scenen ned fra deres seneste opvisning, Cykelmyggen Egon, og sætte scenen op til deres næste projekt, balletten Danish Design.

- Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe til, at prinsens fødselsdag bliver så festlig som muligt. Og vi strækker os gerne ekstra, når det er muligt. I aften kan vi jo hjælpe 650 mennesker til at få en dejlig aften, siger Niels Gerner.

Han understreger samtidigt, at hvis Klampenborg mod forventning skulle gå fri af bygerne, så har Bellevue Teater mulighed for at skubbe taget til side, så deltagerne trods skift af venue kan få sig en oplevelse under åben himmel.

Prins Joachim fødselsdagskoncert:

Både prins Joachim, prinsesse Marie og kronprins Frederik deltager ved koncerten på Bellevue Teater, og hele overskuddet fra aftenens arrangement går til en velgørende organisation, som prinsen selv vælger.

Man bliver våd

Det var prognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut, der fik arrangørerne til at trække indenfor, og det kan vise sig at blive en rigtig god beslutning.

- Vi kan ikke sige det helt præcis, men der er risiko for, at der kan falder mellem fem og ti millimeter regn over Klampenborg i aften. Det er ret kraftig regn. Man bliver ikke skyllet væk, men man bliver våd, hvis man er ude i det, siger vagthavende ved DMI, Martin Lindberg, til TV 2 Lorry.

Det kan dog også godt være, at regnbygerne, der er på vej over Lolland og Vestsjælland går uden om hovedstadsområdet og Klampenborg.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere