Vanvidssejlads ved Hellerup Strand

Badegæster frygter for liv og lemmer når vandscootere drøner forbi

De er tunge, de er hurtige - og de kan være livsfarlige. Vandscootere eller såkaldte jetski ved Hellerup Strand sejler så hensynsløst, at andre badegæster frygter for deres liv. Det skriver lokalavisen.dk

En af badegæsterne er Anne Kirstine Frandsen, som ofte kommer på stranden. Gang på gang har hun set førerne af vandscoootere sejle ekstremt tæt på badende børn og voksne, og til sidst blev hun så provokeret, at hun optog vidoen over artiklen her.

 -For tre år siden var der en robåd, der blev torpederet af en jetski. De har 300 heste og sejler med en voldsom fart. Og man kan altså ikke have overblik, når der er børn i vandet - det går simpelt hen alt for hurtigt, siger Anne Kirstine Frandsen til TV 2 Lorry.

Ifølge Nordsjællands Politi er sejlads med motorbåde - herunder - vandscootere - slet ikke tilladt med mindre det er 300 meter fra kysten - og ellers skal det ske vinkelret på kysten og i så lav hastighed, at de ikke planer på vandet - det vil sige under fem knob.

Anne Kirstine Frandsen har sendt sin klage til Gentofte Kommune, og de har svaret, at de sender sagen til behandling i Vej og Park. Kommunen oplyser til os, at forvaltningen er i gang med at finde ud af, hvad der kan gøres.

-Det skaber jo utryghed, og det kan ikke være meningen, at man hele tiden skal ligge i vandet og lytte, om der er en jetski på vej. Vi har forsøgt at appellere til dem, der sejler - folk bliver gale og råber, men det har ikke nogen effekt. Så går der et par dage - eller et par minutter - så har de glemt det igen.

Se vores indslag om sagen i udsendelsen klokken 19.30.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere