Utzon efter højesteretsdom: "Jeg er i chok"

Tirsdag middag faldt der dom i en spektakulær sag om retten til at bruge sit eget navn. Benedikte Utzon er i chok over dommen. Hun tabte.

00:53

Designeren Benedikte Utzon kan aldrig mere bruge sit eget navn i markedsføring.

"Jeg skal af med ca. 330.000 kroner i erstatning og omkostninger til modparten. (...) Jeg er i chok. Rasende, ked af det. På alles vegne", skriver designeren i en Facebook-opdatering.

Det slog Højesteret i dag fast i en spektakulær sag om retten til at bruge sit eget navn. 

Læs også Benedikte Utzon i Højesteret for at kunne bruge sit navn

Sagen tog sin start i 2012, hvor tøjdesigneren gik konkurs med sit firma. Her opkøbte brandet Topbrand varemærket Benedikte Utzon, og det betyder, at firmaet nu har eneretten til at bruge designerens navn i nye rober.

Efter konkursen etablerede Utzon firmaet 'Est. 1995', hvor hun på tøjmærket i nakken brugte sloganet 'Benedikte Utzon Wardrobe'.

Det fik den retmæssige ejere af Benedikte Utzon-navnet og -brandet, Lasse Skaarup, til at lægge sag an mod Utzon.

Sagen tabte hun i Sø- og Handelsretten, hvorefter Utzon ankede til Højesteret. 

Læs også Benedikte Utzon: Jeg har mistet min identitet

I dag faldt der dom i sagen, som har ligget tøjdesigneren meget på sinde.

Tidligere i dag skrev Benedikte Utzon blandt andet "Tak fordi I støtter mig, giver mig styrke og minder mig om, at ligegyldigt hvad og hvem vi er, handler alt, når det kommer til alt, om kærlighed, og det vil jeg holde fast i", på sin Facebookside.

Nu er dommen i sagen faldet, og Benedikte Utzon tabte.

Det betyder, at designeren skal betale både erstatning og omkostninger for sagen til modparten Topbrands, som i sin tid stævnede hende i Sø- og Handelsretten.

Benedikte Utzon, der nu skifter navn til Dicte Utzon, undersøger nu sammen med sin advokat, om sagen kan være relevant at tage op ved Menneskeretsdomstolene, da hun mener, at sagen omhandler ytringsfriheden.

Du kan læse hele Benedikte, for fremtiden Dicte, Utzons opdatering herunder:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik