Unge skal lære elever om takt og tone: "Jeg har selv mobbet"

Gentofte Kommune har oprettet et korps af unge rollemodeller, der skal lære skoleelever om god opførsel på Facebook og andre digitale medier.

Max Voxted og Mikkel Lammers Haglund er en del af et korps på cirka tyve unge, der skal vejlede skoleelever i brugen af sociale medier. Foto: TV 2 Lorry

Hvad er god takt og tone på sociale medier? Hvad må man dele af indhold, og hvordan håndterer man det, hvis der skulle opstå en misforståelse eller konflikt? 

Det er nogle af de spørgsmål, som et ungt korps af rollemodeller skal adressere i Gentofte Kommune. 

Tanken er, at unge lytter mere til andre unge, end de gør til voksne, og derfor har man udvalgt 18 gymnasieelever, der skal holde oplæg på kommunens mange skoler. 

- Jeg har fundet ud af selv, at jeg får det bedre af at hjælpe andre, og det vil sige, at jeg ikke har noget imod at stille mig foran en hel klasse og være klassens klovn, hvis det skal være det, fortæller Max Voxted, der er en del af holdet. 

Læs også Stop deling af digital mobning: 5 gode råd til takt og tone

Han har selv været med til at mobbe en pige fra hans klasse over Facebook.

- Jeg er ikke stolt at af at sige det, at jeg var med til det, men det har jeg så været, for jeg havde ikke en ude og fortælle mig, at hvis du gør det her, så kan det få nogle konsekvenser for pigen, siger han til TV 2 Lorry. 

Ungekorpset har fået et kursus på to dage, hvor de har mødt eksperter i sociale medier, læring og trivsel. 

Undervejs er de dog selv med til at udvikle de tiltag, som skal bruges senere, når de skal lære fra sig på skolerne. 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik