Udenlandske 'håndværkere' snyder borgere

En borger i Gentofte-området er blevet franarret 85.000 kroner af udenlandske håndværkere. I følge politiet er denne type episode ikke enkeltstående.

Foto: TV 2 Lorry

I sidste uge advarede Københavns Politi mod udenlandske 'håndværkere' i området omkring Værløse og Brønshøj.

Nu er den gal i Nordsjælland, hvor to borgere advarer mod de udenlandske 'håndværkere'.

Værst gik det ud over den ene borger, der angiveligt blev franarret 85.000 kroner af de engelsktalende 'håndværkere', der kørte i biler med  irske nummerplader.

Det skriver Villabyerne.

Også politikommissær hos Nordsjællands Politi, Søren Christensen, bekræfter hændelserne overfor TV 2 Lorry.

- Ja, altså en person bliver kontaktet af udenlandske håndværkere, som ville reparere husets skorsten. Herefter bliver han overtalt til at betale penge, men de såkaldte håndværkere udførte aldrig arbejdet, siger Søren Christensen og forklarer, at hændelsen er anmeldt som bedrageri.

- Omstændighederne er noget bedrageriske, kan man sige. Vi kender ikke hensigten, men formoder, at de ikke ville udføre det pågældende arbejde, lyder det fortsat.

Søren Christensen pointerer, at problemet ikke er ukendt i Nordsjælland, og at man som borger skal tage sine forholdsregler.

Læs også: Politi: Pas på denne slags udenlandske "håndværkere"

- Det er ikke et ukendt problem. Vi har tidligere haft irske asfaltarbejdere, der har tilbudt at lave indkørsler hos folk. Men grundlæggende skal man sørge for at sikre sig, at man får, hvad man betaler for.

Oplever du at blive kontaktet lignende personer, opfordrer Søren Christensen til at kontakte politiet på 114.

- Man må meget gerne kontakte politiet. Så må vi vurdere, hvad der er i det. Hvis vi skal have en chance for at få fat i dem, er det en god idé at registrere biltype, registreringsnummer samt hvilket sprog 'håndværkerne' taler, siger Søren Christensen til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik