Tricktyv, der ligner Hollywood-stjerne, stjal pelse fra butik i Hellerup

En tricktyv, der ifølge politiets signalement ligner Ben Kingsley, er efterlyst for at have stjålet pelse fra en butik i Hellerup torsdag.

Den formodede tricktyv var iført en lys ternet sixpence og lignede skuespiller Ben Kingsley. Foto: Lionel Bonaventure/AFP/Ritzau Scanpix og Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix

Ben Kingsley er noget uventet havnet i Nordsjællands Politis søgelys, efter en mand, der ligner skuespilleren, har lavet unoder nord for København.

Politikredsen leder efter en mand, der ligner den kendte, britiske skuespiller, efter en tøjbutik i Hellerup torsdag formiddag blev udsat for et tricktyveri.

Her lykkedes det en duo bestående af en kvinde og en mand - der altså skulle ligne Ben Kingsley på en prik - at stjæle to pelse fra butikken Susanne Rohrmann.

Det fremgår af Nordsjællands Politis døgnrapport.

Tricktyveriet fandt sted torsdag formiddag ved 11-tiden. Manden og kvinden kom ind i forretningen, hvor de begyndte at kigge på nogle tørklæder. Mens manden forsøgte at forhandle om prisen, gik kvinden rundt i forretningen.

Kort efter kunne personalet konstatere, at to pelse manglede fra butikken.

Den Ben Kingsley-lignende mand beskrives således af politiet:

  • 50 til 55 år gammel og mellem 175 og 180 centimeter høj og spinkel af bygning og lignede skuespilleren Ben Kingsley
  • Har mørkebrunt hår og var iført lille paisley halstørklæde, lys ternet sixpence og havde Moncler-jakke på.
  • Ikke dansk og talte med en udefinerbar accent.

Damen beskrives såldes af politiet:

  • 45 til 50 år gammel, østeuropæer og mellem 170 og 175 centimeter høj.
  • Spinkel af bygning og med langt mørk hår sat op i en knold.
  • Iført lysebrun trenchcoat.

Ben Kingsley

Ben Kingsley, født i 1943, er en indiskfødt britisk skuespiller.

 

Efter en omfattende teaterkarriere i det klassiske rollefag blev Kingsley i 1982 internationalt kendt for sin rolle som Gandhi i filmen af samme navn.

 

Siden har han især spillet stilfærdige typer med intens lidenskab under en sagtmodig overflade, for eksempel i Betrayal (1983), Turtle Diary (1985) og Schindler's List (1993), også med antydet farlighed, f.eks. i Death and the Maiden (1995) og House of Sand and Fog (2003). Han har optrådt i amerikanske underholdningsfilm, blandt andet Sneakers (1992) og Species (1995) og var overraskende effektiv som psykopaten i Sexy Beast (2001).

 

Kilde: Gyldendals 'Den Store Danske'

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik