Tennis-debutanter kan slå rekord mod Egypten

I går mødtes tennislandsholdet med deres kommende modstander Egypten. To unge danskere er med, og kan slå rekord, hvis de spiller.

quote Det er kæmpestort. Det er helt klart den største ting, jeg er blevet udtaget til.

Holger Nødskov Rune, 14-årig David Cup-debutant

Ved pressemødet forud for landskampen mellem Danmark og Egypten i Davis Cup i går præsenterede holdkaptajn Kenneth Carlsen sine udvalgte spillere. Blandt dem var to helt unge talenter fra Gentofte med. De har endnu ikke fået at vide, om de skal spille, men hvis de gør, slår de rekord. 

For når Danmark møder Egypten i Davis Cup'en kan to aspirerende tennisstjerner slå danmarksrekord. Debutanterne 14-årige Holger Nødskov Rune og 17-årige Sebastian Grundtvig kan nemlig begge blive den yngste Davis Cup-spiller for Danmark nogensinde, hvis de kommer på banen. 

Udtagelsen til truppen kan mærkes på Holger Nødskov Rune, der var overrasket over udtagelsen, men glæder sig til den store turnering:

- Jeg blev sindssygt glad, da Kenneth Carlsen udtog mig. Det er kæmpestort. Det er helt klart den største ting, jeg er blevet udtaget til. Jeg forventer ikke så meget, men jeg glæder mig bare til at opleve turneringen, og forhåbentlig får jeg lov til at spille, siger en glad Holger Nødskov Rune til TV 2 Lorry. 

Også Sebastian Grundtvig glæder sig til at lære fra de mere erfarne gutter på holdet: 

- Det er super fedt at være udtaget. Jeg er virkelig glad for det. Jeg glæder mig til at være en del af truppen, og så er det mega fedt, at jeg kommer med sammen med min gode ven Holger. Jeg forventer, det bliver sjovt, og jeg glæer mig bare til at se spillere som Frederik Løchte Nielsen, der er en af verdens bedste, så jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan lære af ham og de andre, siger Sebastian Grundtvig til TV 2 Lorry.

Rekorden tilhører lige nu Kurt Nielsen, der i 1948 var 17 år og 166 dage gammel, da han fik debut. Sjovt nok var det også i et opgør mod Egypten, men d. 7-8. april kan 14-årige Holger Nødskov Rune eller Sebastian Grundtvig fra Gentofte Tennisklub, altså slå den rekord.

Video fra pressemødet hvor trupperne blev offentliggjort. 

Ny turneringsstruktur

Tidligere har landsholdene kun haft mulighed for at udtage fire spillere, men som noget nyt i år, kan alle holdene tage en ekstra spiller med. Derfor har kaptajn Kenneth Carlsen valgt at tage to unge talenter med, så de kan mærke sammenholdet på landsholdet:

- Holger og Sebastian er nogle af verdens bedste juniorer. En ting er at træne med de her drenge i hverdagen, men det at komme på landsholdet, hvor vi træner intensivt sammen, det er meget inspirerende for både de erfarne og de unge på holdet. Vi har en god blanding af både erfarne og unge spillere på holdet. Vores stærkeste styrke er sammenholdet og vores holdån, som jeg selvfølgelig håber, at de to unge kan drage nytte af, siger Kenneth Carlsen til TV 2 Lorry.

Tidligere blev et Davis Cup-opgør spillet bedst af fem kampe over tre dage. Men i det nye format skal de fem kampe afvikles over kun to dage. Til gengæld spilles hver kamp bedst af tre sæt mod tidligere bedst af fem sæt. Det vil sige, at der spilles to singlekampe lørdag, mens søndag starter med en double efterfulgt af to singler. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere