Teaterdirektør undrer sig: "Hvorfor skal vi lukke, når kirkerne er åbne?"

Onsdag trådte de nye corona-restriktioner i kraft, men forskellen på, hvem der må holde åbent, og hvem der skal lukke, vækker undren.

Teatrene er lukket, og det samme er biograferne. Og her undrer de sig en smule – for mens forestillingerne er aflyst, så kan kirkerne fortsætte med at samle folk. 

Sune Thomsen overtog Gentofte Kino i marts i år. Og med de nye restriktioner har han holdt biografen mere lukket end åben i den tid, han har været ejer.

Derfor virker det mærkeligt for ham, at der i kirkerne fortsat må forsamles op til 500 personer

- Folk skal have lov til at udøve deres tro, især herop mod jul, og det synes jeg er rigtig rigtig fint, men fra et pragmatisk synspunkt, kan jeg ikke se en sundhedsfaglig forskel på visse biografer og så et kirkerum, siger han til TV 2 Lorry.

Også teateret Aveny-T på Frederiksberg har pillet årets juleforestilling af plakaten

De øver nu op til at have en ny premiere klar den 7. januar næste år

- Det gør jo ondt på os, når vi skulle have spillet en masse udsolgte forestillinger, siger teaterdirektør Jon Stephensen. 

Lige nu øver Aveny-T på deres næste forestilling, som efter planen har premiere 7. januar næste år.
Lige nu øver Aveny-T på deres næste forestilling, som efter planen har premiere 7. januar næste år.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Han accepterer de nye tiltag, der skal mindske smittespredning, men har svært ved at se logikken i alle dele

- Hvis det var logisk, så havde kirken været lukket i juledagene. Det er underligt, at man må samle op til 500 mennesker i en kirke. Men jeg forstår godt, at der enorm politisk velvilje til, at julen skal vi prøve, at holde så fredet, som vi overhovedet kan, siger han. 

Gudstjenester udsolgte

I Vor Frue Kirke i København er myndighedernes krav til gulvareal, indretning, information og mulighed for god hygiejne opfyldt, så der må være op til 200 personer ad gangen.

- Nu prøver man at finde den minimale udgave af, hvordan man kan holde gudstjeneste, siger domprovst Anders Gadegaard.

Det er kun gudstjenester og kirkelige handlinger, der er tilladt

- For dem, der tror på gud, er gudstjenesten en livsnerve, trøst og styrkelse til livsmodet, og uden den, er der mange mennesker i Danmark, der ville være meget alene, siger han.

Går man med tanken om at skulle til gudstjeneste i Vor Frue Kirke er der dog nedslående nyt. Kirken har nemlig givet mulighed for, at man kunne reservere pladser ved gudstjenesterne online – og allerede nu er alle billetter væk.

Det har i dag ikke være muligt at få svar fra kulturminister Joy Mogensen (S) på, hvorfor teatre og biografer skal lukke, når kirker fortsat er åbne.

Julegudstjeneste på TV 2 Lorry

Hvis du ikke lige helt kan overskue det der med at finde ud af, hvordan det foregår i din lokale kirke juleaften, ikke får plads eller bevidst vælger det fra i disse coronatider, så kan du se med hos TV 2 Lorry.

Vi streamer nemlig tre julegudstjenester fra Frederiksberg Kirke, Nr. Herlev og Uvelse Kirker og Roskilde Domkirke her på vores hjemmeside og på TV 2 Lorrys egen TV-kanal den 24. december fra klokken 14.00.

Vel mødt - og glædelig jul. 


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lyntest næse

playNyt hurtigtestcenter åbner i Københavns indre by

Sogne Corona

Overblik: Er dit sogn i fare for at blive lukket ned?

Grøn koncert

Grøn 2021 aflyser på grund af coronarestriktioner

20170507-162335-L-1920x1223we

Rekordmange søger om feriehjælp: - Det bekymrer os, siger organisation

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere