Teater får ballet-verdensstjerne på plakaten

Det nedtursramte Bellevue Teater har fået vendt skuden - og kan nu annoncere den danske, verdenskendte balletdanser Alban Lendorf.

Foto: Claus Bech - Ritzau Scanpix

Bellevue Teater henter en vaskeægte stjerne hjem til en forestilling i 2019.

Den danske balletdanser Alban Lendorf, der er solodanser ved Den Kongelige Ballet og The American Ballet Theater, er blevet lånt ud til forestillingen "DANISH DESIGN - fra Ægget til Svanen". 

Alban Lendorf er skolet i ballet på Den Kongelige Danske Balletskole, og han vandt i 2013 prisen for at være den bedste, mandlige danser ved Prix Benoit de la Danse, der er en af verdens mest prestigefyldte balletkonkurrencer.

Læs også Unik verdenspremiere på Bellevue Teatret

Fra august 2019 skal han danse med i stykket, der hylder dansk design. Teatret blev selv skabt af Arne Jacobsen for mere end 80 år siden.

Her ses Alban Lendorf i fuldt firspring under en træning ved Det Kongelige Teater. Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

Det kan lade sig gøre, fordi Bellevue Teatret det seneste år har formået at vende et underskud til et overskud.

- Det er klart, at hvis vi vil revitalisere vores smukke teater, så skal vi også kunne præsentere det ypperligste. Alban Lendorf er jo en verdensstjerne og i den grad eksponent for det vi vil med Bellevue Teatret, siger direktør for Bellevue Teater, Pia Jette Hansen.

Juleforestilling gav råd til verdensstjerne

Det gamle teater har været ramt af faldende publikumstal og økonomisk underskud. Men da man hentede en ny direktør, Pia Jette Hansen, ind, ændrede situationen sig, og i 2017 viste overskuddet 2,1 millioner kroner, mens 2016 viste et underskud på knap 1,2 millioner kroner. 

Læs også Royalt hæderslegat til "nørdet" ballerina

Det skyldtes især juleforestillingen "Folk og Røvere i Kardemomme By", som har spillet på teatret i 36 år i streg. Forestillingen spillede to millioner mere hjem, end man havde regnet med. 

- Vi mente, at forestillingen havde et større publikumspotentiale, fordi danskerne elsker familietraditioner og især op til jul. Så vi lagde en markant anderledes marketingstrategi, der skulle appellere til flere familier. Så det er i denne omgang stort set det eneste, vi justerede, så vi kan med ret stor sikkerhed sige, at det primært var markedsføringen, som skabte det store overskud, siger hun i en pressemeddelelse.

Overskuddet kan nu bruges til at få stjerner som Alban Lendorf til teatret. 

Læs også Ny teaterchef på det kongelige: Vi må tjene flere penge

- Der skal være plads til alle - fra hyggelige juletraditioner med Folk og Røvere over verdenspremieren på Ken Folletts 'Den Evige Ild', som vi præsenterer 1. marts 2019, til signaturforestillinger som DANISH DESIGN med en verdensstjernen Alban Lendorf næste sommer, siger Pia Jette Hansen.

  Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?