Spisested på Bakken får bøde – Ansat havde uhygiejnisk vane

Dårlig rengøring udløser sur smiley og bøde til spisested på Bakken. Indehaver hader, når de ansatte ikke vasker fingre.

Pandekager, vafler og sprøde spanskrør, også kaldet churros, er en populær spise blandt mange af forlystelsesparken Bakkens gæster.

Men da Fødevarestyrelsen den 9. juli aflagde et kontrolbesøg hos Vaffelhuset på Bakken, viste det sig, at de søde sager blev produceret under uhumske forhold.

"Følgende er konstateret: Softicemaskine fremstår med belægninger af indtørret is, inventar fremstår generelt fedtet og område med produktion af dej til churros fremstår ikke rent. Virksomheden fik en indskærpelse for samme forhold i juli 2018" skriver Fødevarestyrelsen i dens kontrolrapport.

Her kan man endvidere læse, at Vaffelhusets medarbejder ikke havde for vane at vaske hænder med vand og sæbe. 

"Medarbejder oplyser, at hun sjældent vasker hænder, da hun i stedet bruger håndsprit. Virksomhedens håndvask er ej heller tilgængelig under tilsynet, da der opbevares arbejdsbeklædning i den, og medarbejder oplyser at hænder vaskes i produktionsvask," står der i kontrolrapporten.

quote Håndsprit virker ikke mod for eksempel norovirus, som giver roskildesyge

Jakob Munkhøj, fødevarechef i Fødevarestyrelsen

Håndsprit virker ikke mod Roskildesyge

Ifølge Jakob Munkhøj, som er fødevarechef i Fødevarestyrelsen, skal medarbejdere, der håndterer fødevarer i en fødevarevirksomhed, holde en god personlig hygiejne, så de ikke spreder bakterier og virus fra personalet til fødevarer og videre til forbrugerne.

- Håndsprit kan ikke erstatte håndvask, men kan eventuelt bruges som supplement. Håndsprit virker ikke mod for eksempel norovirus, som giver roskildesyge. Det gør vand og sæbe til gengæld. Vi vejleder gerne virksomhederne om eventuelt at hænge en instruktion om vask af hænder op ved håndvaskene i virksomheden, siger Jakob Munkhøj i en mail sendt til TV 2 Lorry.

(Læs indehaverens svar nede under faktaboksen)

Hvad er norovirus?

Et enkeltstående tilfælde, mener indehaver

De uhygiejniske fund udløste en sur smiley samt en bøde på 5000 kroner til Vaffelhuset. Og det ærgrer indehaver, Alex Holm. Ifølge ham er Vaffelhusets medarbejdere lært op i, at de skal vaske hænder og gøre ordentligt rent.

- Det er helt sikkert et enkeltstående tilfælde med en pige, som ikke har været godt nok informeret. Jeg er ked af at sige det, men hun har ikke været klogere - for at sige det pænt, siger han til TV 2 Lorry.

Men det er vel dit ansvar at instruere medarbejderne ordentligt?

- Det er klart. Det siger sig selv. 

Men hvad har du så gjort for at løse det?

- Vi har rettet op på det ved at informere personalet én gang til om, hvad de skal gøre. De skal vaske hænder, uanset om de har været ude at ryge eller på toilettet. Jeg hader, når de ikke vasker fingre, siger Alex Holm og tilføjer, at der er daglig rengøring i Vaffelhuset.

Så du kan forsikre, at Bakkens gæster trygt kan købe fødevarer i din forretning?

- Det er jeg helt trygt ved, de kan. De ansatte gør det godt, siger Alex Holm.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Bagsværd bageri

Bager har mistet hver anden kunde efter sur smiley - så blev der uddelt gratis kager

20180726-152954-1-1920x1277we

Dine havemøbler er måske forsinkede i år, og det er der flere årsager til

Nemlig.com

Albertslund dropper nemlig.com: "Det ligner wild west-agtige forhold," siger borgmester

im22

playButikker i ekstase: Det vildeste salg i 35 år

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere