Slut med signalfejl: Dog skal alle over i S-togbusser først

Banedanmark sætter et nyt digitalt signalsystem i drift på S-banen mellem Jægersborg og Svanemøllen samt Ryparken og Klampenborg i weekenden. Det betyder S-togsbusser til passagerene.

S-togene bliver erstattet af togbusser på strækningen Hillerød - Svanemøllen og Ryparken - Klampenborg fra lørdag til og med søndag nat. Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Det skal være slut med signalfejl på S-banen. Det er målet for Banedanmark, der nu har investeret i et nyt digitalt signalsystem. 

Systemt skal ikke kun nedbringer antallet af signalfejl, det skal også give flere tog til tiden. 

Læs også Huse slår revner langs togbane: Banedanmark beklager sporarbejde

- Banedanmark sætter i weekenden det nye digitale signalsystem (CBTC) i drift på S-banen på strækningerne Jægersborg - Svanemøllen og Ryparken - Klampenborg. Der kører derfor togbusser fra lørdag d. 25. maj kl. 02 til og med søndag d. 26. maj mellem Hillerød og Svanemøllen samt Ryparken og Klampenborg, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse. 

Togbusser erstatter S-tog
S-togene bliver erstattet af togbusser på strækningen Hillerød - Svanemøllen og Ryparken - Klampenborg fra lørdag til og med søndag nat. Passagerer kan se, om deres tog bliver påvirket på Rejseplanen.dk, der er opdateret med ændringerne.

- De gamle signalanlæg er forældede og nedslidte, og signalfejl er i dag den væsentligste årsag til forsinkede S-tog. Med det nye signalsystem er der færre elementer i sporene, som kan gå i stykker - Det betyder færre fejl og flere tog til tiden. Systemet vil nedbringe antallet af signalfejl med cirka 50 procent, når det er fuldt udrullet på hele S-banen, lyder det fra Banedanmark. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik