Slut med signalfejl: Dog skal alle over i S-togbusser først

Banedanmark sætter et nyt digitalt signalsystem i drift på S-banen mellem Jægersborg og Svanemøllen samt Ryparken og Klampenborg i weekenden. Det betyder S-togsbusser til passagerene.

Det skal være slut med signalfejl på S-banen. Det er målet for Banedanmark, der nu har investeret i et nyt digitalt signalsystem. 

Systemt skal ikke kun nedbringer antallet af signalfejl, det skal også give flere tog til tiden. 

- Banedanmark sætter i weekenden det nye digitale signalsystem (CBTC) i drift på S-banen på strækningerne Jægersborg - Svanemøllen og Ryparken - Klampenborg. Der kører derfor togbusser fra lørdag d. 25. maj kl. 02 til og med søndag d. 26. maj mellem Hillerød og Svanemøllen samt Ryparken og Klampenborg, skriver Banedanmark i en pressemeddelelse. 

Togbusser erstatter S-tog
S-togene bliver erstattet af togbusser på strækningen Hillerød - Svanemøllen og Ryparken - Klampenborg fra lørdag til og med søndag nat. Passagerer kan se, om deres tog bliver påvirket på Rejseplanen.dk, der er opdateret med ændringerne.

- De gamle signalanlæg er forældede og nedslidte, og signalfejl er i dag den væsentligste årsag til forsinkede S-tog. Med det nye signalsystem er der færre elementer i sporene, som kan gå i stykker - Det betyder færre fejl og flere tog til tiden. Systemet vil nedbringe antallet af signalfejl med cirka 50 procent, når det er fuldt udrullet på hele S-banen, lyder det fra Banedanmark. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Borgmestre i fælles kamp

Tre borgmestre i fælles kamp for manglende motorvej

80_percent

playEnhedslisten: Det haster med en løsning for Østbanen

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere