Skuffelse i Gentofte Stars trods historisk præstation

For første gang nogensinde var Gentofte Stars i DM-finalen i ishockey, som de desværre tabte i et sandt drama mod Esbjerg.

Det er ikke mange år siden, at Gentoftes bedste ishockeyspillere lå i den næstbedste danske række. 

quote Spillemæssigt havde vi fortjent at spille flere kampe. Men sådan er det

Karsten Arvidsen, cheftræner

Klubben, der blev stiftet i 1996 under en sammenlægning med ishockeyafdelingen i HIK, har egentlig kun kunnet bryste sig af en fjerdeplads i grundspillet helt tilbage i 1990, som kan tilskrives gutterne fra Hellerup. 

Men i de seneste år har der været fart i skøjterne. 

Kun tre år efter at være vendt tilbage til den bedste række  spillede man finaleserie om guldet mod Esbjerg, som sammenlagt blev tabt 4-1 i opgør.

Og trods en historisk god præstation vækker det stor skuffelse i lejren i Nordsjælland, at man måtte se sig slået både på hjemmebane og tre gange i Vestjylland. 

- Spillerne var skuffede. De havde den ærgærrighed. De synes de havde spillet sig til mere end 4-1. De havde en smag på og en fornemmelse af, at de var bedre spillende i mange af kampene. Men de havde bare ikke den sidste skarphed, fortæller sportschef og cheftræner Karsten Arvidsen til TV 2 Lorry. 

Vi ved bedre end resultatet

Han mener heller ikke selv, at resultatet er helt retvisende for spillernes præstation.

- At serien sluttede 4-1 var ikke helt det rigtige billede. Spillemæssigt havde vi fortjent at spille flere kampe. Men sådan er det, siger han. 

Karsten Arvidsen har kun rosende ord til spillerne, som kan tage hjem med ryggen rank. 

- Normalt plejer man at tabe guldet, men ingen havde forudset det her resultat med det her hold - at vi skulle spille DM-finale med vores budget. Det skal man ikke glemme midt i, at vi selvfølgelig gerne ville have vundet, siger han til TV 2 Lorry. 

Mesterskabet er Esbjergs syvende i gennem tiden. Men det er første gang nogensinde, at klubben vinder DM-guld to år i træk.
Mesterskabet er Esbjergs syvende i gennem tiden. Men det er første gang nogensinde, at klubben vinder DM-guld to år i træk.
Foto: Jan Korsgaard - Scanpix

Gode indkøb og ny vinderkultur

Cheftræneren kom til klubben i 2012, hvor han skulle forsøge at skabe en vinderkultur, og han mener selv, at det er lykkedes, så der er forhåbninger om flere finaler i fremtiden. 

Han har gennem årene hentet en række udlændinge til klubben, hvilket har bidraget til alle spillernes ærgærrighed.

- Jeg synes vi har gjort tingene i den rigtige retning i de sidste tre år. Vi har været dygtige til at rekruttere de rigtige spillere. Og ærgærrighed har helt klart været holdets DNA. Det er ikke nogle enkelte spillere, det er holdet, siger han.

- Jeg er enorm stolt og enormt ydmyg over spillernes præstation. De virkelig ofret sig.

Påskesøndags finalekamp endte i en sand gyser, hvor Gentofte Stars leverede et comeback fra 3-1 til 3-3 og dermed sendte kampen i overtid. Her fik Esbjerg dog pucken i mål til slutresultatet 4-3. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere