Skuespiller har aldrig fået en film-pris: Nu får han Æres-Bodil

Henning Jensen hyldes af Danske Filmkritikere ved Bodilfesten den 4. marts.

I mere end fem årtier har Henning Jensen medvirket i danske tv-serier, film, teaterstykker, radiomontager og tegnefilm. 

Han er blandt unge kendt for sin medvirken i den danske sitcom Langt fra Las Vegas, hvor han spiller Casper Christensens svigerfar, ligesom han medvirker i filmene 'Sommeren 92', 'Det som ingen ved' og 'En kort, en lang'.

Og ældre læsere vil muligvis genkende ham fra teaterforestillingen 'En sælgers død' eller tv-serierne 'Riget', 'Gøngehøvdingen' og 'Taxa'. 

Men selvom Henning Jensen har været en flittig skuespiller, så har han aldrig modtaget en pris for sit arbejde på foran kameraerne, og det skal der laves om på, mener Danske Filmkritikere. 

Derfor uddeler de den 4. marts i Konservatoriets Koncertsal årets Æres-Bodil til Henning Jensen.

quote 88 roller i en film- og tv-karriere, der strækker sig over mere end et halvt århundrede, taler deres eget tydelige sprog

Jacob Wendt Jensen, formand Danske Filmkritikere

-  Stort set alle vores største filminstruktører har arbejdet med Henning Jensen. Lars von Trier brugte ham som Kreon i 'Medea', og senere i 'Europa' og 'Riget'. Jørgen Leth valgte ham til titelrollen i 'Udenrigskorrespondenten', og Nils Malmros gav ham rollen som provsten i 'Barbara'. Også Susanne Bier hyrede Henning Jensen - til den Oscar-nominerede "Efter bryllupet", skriver formand Jacob Wendt Jensen i en pressemeddelelse om begrundelsen. 

Han uddyber følgende:

- Bodil-nominerede præstationer som den mentalt forstyrrede far i 'Gaven' og som den snu Kaj Johansen i 'Sommeren '92' har kun øget respekten for Henning Jensen i de senere år. 88 roller i en film- og tv-karriere, der strækker sig over mere end et halvt århundrede, taler deres eget tydelige sprog.

Tidligere modtagere af Æres-Bodil tæller blandt andre Anna Karina, Viggo Mortensen, Ghita Nørby, Bodil Kjer, Ove Sprogøe, Charlie Chaplin.

Om Bodilprisen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere