Skoleelever spiller sig gennem evaluering

Tjek.me er titlen på det spil, som giver lærerne mulighed for at følge med i hver enkelt elevs faglige udvikling.

Spillet Tjek.me tester elevernes faglighed i alle skolens fag Foto: Simon Skipper / Scanpix

På udvalgte skoler i Helsingør og Gentofte har lærerne nu på en helt ny måde mulighed for at tjekke, om eleverne får udbytte af undervisningen.

Det første års resultater med Tjek.me er meget lovende.

Christian Holm Donatzky, Rad. V., formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Helsingør

Tjek.me tester elevernes faglighed gennem et spil, der viser hver enkelt elevs udvikling i et specifikt undervisningsforløb. 

- Det første års resultater med Tjek.me er meget lovende. Lærerne og andet pædagogisk personale har fået et effektivt redskab til at evaluere på egen undervisning og siger samtidig, at de faglige mål for den enkelte elev er blevet tydeligere, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Helsingør Kommune Christian Holm Donatzky, Rad. V., i en pressemeddelelse. 

Læs også Det kribler og krabler i Helsingør

Teknologi skal udvikle samarbejde

Tjek.me fungerer ved, at alle eleverne tager enten en computer, tablet eller smartphone frem, mens læreren på klassens smart board gennemgår spørgsmål, der er designet i forhold til undervisningens faglige forløb. 

Læreren kan herefter tjekke elevernes resultater og vurdere deres individuelle fremskridt eller tilbagegang.  

Det er virksomheden KnowMio, der har udviklet spillet.

Tjek.me kan bruges i alle fag. Derfor giver det også lærerteamet mulighed for at samarbejde om at få en fælles forståelse af den enkelte elevs motivation og udfordringer i forhold til indlæring. 

Pia Nyring, Kons., formand for Børne- og Skoleudvalget i Gentofte Kommune, forklarer i en pressemeddelelse, at de løbende undersøger nye indlæringsmetoder og muligheder.

- Det nye spil giver mulighed for at kombinere digitale data med kvalitative data, så lærerne på de fire skoler, hvor vi prøver det af, har et anderledes evidensbaseret grundlag at gå ud fra, siger Pia Nyring. 

Hun uddyber, at Tjek.me forhåbentlig også vil skabe en bedre dialog mellem lærer og elev. 

Læs også Isbutik råber forældre op: Her har vi ingen au pair

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik