Sejr til hundeejere: Styrelse dropper hundebegrænsning

Hundeslagsmålet om Bernstorffsparken er slut. Slots- og Kulturstyrelsen dropper forslag om at indskrænke hundenes område

Hundene kan fortsat løbe frit omkring i Bernstorffsparken Foto: TV 2 Lorry

02:36

"Der er udbrudt et regulært hunde-slagsmål i Bernstorffs-parken. For Slots- og kultur-styrelsen vil indskrænke det område, hvor hunde må løbe frit. Til stor frustration for mange af hundenes ejere, der dagligt lufter hundene i parken."

1 af 2

Bernstorffsparken lige nord for København er et yndet mål forhundeejere, for der kan de lufte deres firebenede ven - uden snor. Men i de sidste måneder har en strid luret lige under den idylliske overflade. For Slots- og Kulturstyrelsen rumsterede med planer om at indskrænke hundenes muligheder for at løbe frit.

 

 

Det var  disse områder i Bernstorffsparken, der risikerede at blive omfattet af forbuddet

 

Konkret betød styrelsens planer, at en række arealer i parken skulle udstyres med krav om, at her måtte hunde kun være, hvis de var i snor. Mange andre, der bruger parken, jublede - men hundejerne protesterede. Og samlede underskrifter.

Det blev til 5.200 underskrifter fra hundeejere, der krævede ret til at bruge hele parken - og nu kan de trække en sejr i land.

På sin hjemmeside meddeler Slots- og Kulturstyrelsen, at den trækker forslaget.

-SLKS ønsker, at Bernstorff Slotshave skal være til glæde for alle, og styrelsen ønsker, at flere brugergrupper får glæde af haven. SLKS har ved evalueringen af offentlighedsperioden dog ikke fundet opbakning til forslaget, og da det ikke har været muligt at finde en anden løsning, der tilgodeser intentionerne bag forslaget, så opretholdes de eksisterende forhold i haven, hedder det på hjememsiden.

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik