Sejr til hundeejere: Styrelse dropper hundebegrænsning

Hundeslagsmålet om Bernstorffsparken er slut. Slots- og Kulturstyrelsen dropper forslag om at indskrænke hundenes område

Bernstorffsparken lige nord for København er et yndet mål forhundeejere, for der kan de lufte deres firebenede ven - uden snor. Men i de sidste måneder har en strid luret lige under den idylliske overflade. For Slots- og Kulturstyrelsen rumsterede med planer om at indskrænke hundenes muligheder for at løbe frit.

 

 

Det var  disse områder i Bernstorffsparken, der risikerede at blive omfattet af forbuddet
Det var  disse områder i Bernstorffsparken, der risikerede at blive omfattet af forbuddet

 

Konkret betød styrelsens planer, at en række arealer i parken skulle udstyres med krav om, at her måtte hunde kun være, hvis de var i snor. Mange andre, der bruger parken, jublede - men hundejerne protesterede. Og samlede underskrifter.

Det blev til 5.200 underskrifter fra hundeejere, der krævede ret til at bruge hele parken - og nu kan de trække en sejr i land.

På sin hjemmeside meddeler Slots- og Kulturstyrelsen, at den trækker forslaget.

-SLKS ønsker, at Bernstorff Slotshave skal være til glæde for alle, og styrelsen ønsker, at flere brugergrupper får glæde af haven. SLKS har ved evalueringen af offentlighedsperioden dog ikke fundet opbakning til forslaget, og da det ikke har været muligt at finde en anden løsning, der tilgodeser intentionerne bag forslaget, så opretholdes de eksisterende forhold i haven, hedder det på hjememsiden.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere