Royal Run-effekten: Nye medlemmer strømmer til løbeklubberne

Den royale løbefeber har for alvor fået fat i danskerne. Blandt andet i Gentofte Løbeklub er medlemstallet eksploderet.

I øjeblikket raser en royal løbefeber. 

Den 21. maj fejrer Kronprins Frederik sin 50 års fødselsdag med et landsdækkende motionsløb. Et løb der afsluttes i København med 10 km. 

Over 40.000 danskere har tilmeldt sig den løbende fødselsdagsfest. Men uden træning ingen fest, og dét kan løbeklubberne i Lorryland mærke. 

Emilie Mohr er træner i Gentofte Løbeklub.
Emilie Mohr er træner i Gentofte Løbeklub.
Foto: Gentofte Løbeklub

34 løbere har foreløbigt meldt sig hos Valbyløberne, mens Ørestad IF har fået hele 45 nye løbere til klubben.

Valbyløberne beretter desuden, at de gentagne gange har sat deltagerrekord for deres træningsaftener, siden fortræningsforløbet startede. 

Sådan ser medaljen ud til Kronprisens fødselsdagsløb. 
Sådan ser medaljen ud til Kronprisens fødselsdagsløb. 
Foto: Royal Run

Ligesom hos Valbyløberne og Ørestad IF har Sparta allerede fra første færd oplevet stor opbakning til Royal Run-fortræningen. På første træningsaften med ”Bliv klar til Royal Run med Sparta” mødte 93 løbere op.

Den helt store løbertilgang er dog sket i Gentofte, hvor 149 løbere har meldt sig til Royal Run-fortræningen. Til den første træning, som blev afviklet i sne og kulde, mødte hele 60-70 løbere op. Heraf var kun fem løbere eksisterende medlemmer i klubben. 

- Vi vælter os i succes. Før vi havde først løbedag, var der 120 nye medlemmer og 30 på venteliste, fortræller træner Emilie Mohr til TV 2 Lorry. 

- Den helt store udfordring har været at finde trænere nok, fordi der pludselig kom så mange. Kun to dage før start kom den sidste træner på plads. 

I dag har Gentofte Løbeklub seks trænere i alt. Hvilket er meget imponerende i sig selv, da det er klubbens første leveår. 

- Her er plads til alle, der vil være en del af et fællesskab med sjov og grin, lyder det fra Emilie Mohr. 

I Gentofte Løbeklub er medlemmerne mellem 30 og 70 år og cirka havdelen er nyløbere. 

- Vi vil jo gerne fortsætte med at have mange medlemmer, så vi gør, hvad vi kan, for at holde på dem også efter Royal Run, afrunder Emilie Mohr. 

Der er en måneder til, at danskerne kan løbe sammen med Kronprins Frederik til Royal Run. Det betyder også en måneder til at komme i den rigtige form - til at markere kronprinsens 50-års fødselsdag.