Politiker lokket til at oplyse intime deltajer

Hvornår havde du sex for første gang? Det var spørgsmålet fra en, Andreas Weidinger troede var fra Sex & Samfund. Det viste sig at være en fremmed.

Den 25-årige formand for Konservativ Ungdom og nyvalgte medlem af Gentofte Kommunalbestyrelse Andreas Weidinger er rystet. Det skriver han på sin Facebook-side. Han er rystet over, at han torsdag aften blev ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra organisationen Sex & Samfund, men i stedet viste sig at være en fremmed.

- Jeg føler mig så dum. Og for første gang i mit liv føler jeg mig rigtig krænket. Det er mig simpelthen uforståeligt, at man kan være så forskruet oveni hovedet, som den her mand tydeligvis er, skriver han.

En samtale om seksuel baggrund

Manden ringede til Andreas Weidinger med hemmeligt nummer, og han sagde, ifølge Andreas Weidinger, at årsagen til hans opkald var, at han var ved at lave en undersøgelse om sammenhængen mellem seksualitet, og hvad man stemmer.

- Jeg er et tillidsfuldt menneske og har stor respekt for meget af Sex og Samfunds arbejde, så jeg tænkte ikke videre over det, skriver Andreas Weidinger på sin Facebook-side.

Efter han havde fortalt, hvad hans seksuelle orientering var, og hvad han stemte, blev han spurgt til, hvor mange partnere han havde haft sex med, og det tøvede Andreas Weidinger med at svare på. Alligevel endte han med at fortælle, hvilket interval antallet ligger indenfor.

Det fjerde spørgsmål fik dog den unge kommunalpolitiker til at bremse op. Han bliver spurgt om, hvornår han havde sin seksuelle debut, og det afviser han at svare på. Manden i røret accepterer afvisningen og lægger på.

Andreas Widinger har siden ringet til Sex & Samfund, der har bekræftet hans mistanke: det er ikke dem, der har ringet.

- Det er jo ikke nogen katastrofe, hvis det kommer frem, hvad jeg har svaret. Det er vel mildest talt ligegyldigt for de fleste, hvor mange jeg har været sammen med, men personligt er det grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for det, skriver kommunalpolitikeren på sin Facebook-side.

Sex & Samfund ærgrer sig

Ifølge BT er generalsekretær i Sex & Samfund Bjarne B. Christensen ærgerlig over sagen.

- Det er nogen, der misbruger vores navn og gode rygte. Det er vi frygteligt kede af. Det er desværre begrænset, hvad vi kan stille op. Vi ville aldrig lave en sådan undersøgelse, og da slet ikke på telefon. Det ville vi aldrig kaste os ud i. Skulle vi lave undersøgelser, ville vi alliere os med nogle professionelle, så det bliver lavet etisk forsvarligt, siger han til BT.

Andreas Weidinger har nu meldt sagen til Nordsjællands Politi, og han har desuden skrevet følgende meddelelse til manden, der ringede, på sin Facebook-side:

- Hvis den person, der ringede i går, læser med her, så vil jeg gerne give dig muligheden for at melde dig til mig nu og undgå retsforfølgelse. Jeg ved ikke, hvad der kan få en person til at gøre sådan noget mod et medmenneske og misbruge en organisations gode rygte, men jeg vil egentlig bare gerne have vished og komme videre.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere