Politiet vil skrue bissen på over for corona-overtrædelser

Nordsjællands Politi anlægger nu en skarpere kurs over for borgere, som ikke overholder myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19.

Nordsjællands Politi satte tidligere på ugen skilte som dette op ved Bellevue Strand og Rungsted Havn. Skiltene opfordrer borgerne til at forlade de to områder, hvis der i forvejen er mange mennesker til stede. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Nu er det slut med snik-snak.

Efter en periode med vejledning og dialog vil Nordsjællands Politi nu, i lighed med øvrige politikredse, gøre større brug af bødeblokken over for borgere, som ikke overholder myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19 og eventuelt gøre brug af muligheden for at indføre opholdsforbud.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse fredag.

Læs også Politiet skrotter opholdsforbud på Islands Brygge

Ifølge Nordsjællands Politi er det generelt gået rigtig godt med at holde afstand, men den senere tids udvikling, hvor borgere flere steder er begyndt at slække på overholdelsen af reglerne om afstand til andre og størrelsen på forsamlinger, har betydet, at kursen nu er blevet strammet.

- Vi håber naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt. Men hvis det viser sig, at borgerne ikke følger retningslinjerne i forhold til at holde den nødvendige afstand og undgå at være for mange samlet, så er konsekvensen, at man får en bøde, siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Særlig fokus på Bellevue Strand og Rungsted Havn

Ifølge politiet har der været grund til at have særlig fokus på Bellevue Strand og Rungsted Havn i den seneste tid, når vejret har indbudt til at være udendørs.

Begge steder har tiltrukket mange mennesker, og derfor har Nordsjællands Politi tidligere på ugen sat skilte op, som opfordrer borgerne til at forlade de to områder, hvis der i forvejen er mange mennesker til stede. 

Læs også Småbørnsfamilier får bøder: Jeg er decideret målløs, sur og chokeret

Nordsjællands Politi kan ikke udelukke, at der udpeges flere hot spots eller, at der bliver indført opholdsforbud på udvalgte steder, hvis det vurderes nødvendigt for at forhindre borgere i at samles og dermed udgøre en potentiel smittefare for hinanden.

Nordsjællands Politi skruer derfor også op for patruljeringen både på gadeplan og ved rekreative områder,

- Vi øger antallet af patruljer markant og vil være mere synligt til stede ved de to ”hot spots” og andre steder i politikredsen for at sikre, at borgerne overholder de regler, som gælder for at forhindre Covid-19-virussen i at sprede sig. Der er heldigvis rigtig mange dejlige steder i Nordsjælland, hvor man kan nyde kysten og naturen uden at være for mange eller for tæt, siger Søren Thomassen.

Aktuelle hotspots, du bør undgå i Lorryland

Politiet har udpeget en række områder, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger – såkaldte hotspots. Politiet opfordrer til, at man undgår at søge mod disse områder.

 

Nordsjælland

 • Hørsholm, Rungsted Havn
 • Hellerup, Bellevue Strand

 

Københavns Vestegn

 • Gladsaxe, Bagsværd Sø
 • Hvidovre, Hvidovre Havn
 • Brøndby, Brøndby Havn
 • Brøndby, P-pladsen foran Brøndby Stadion
 • Ishøj, Ishøj Havn
 • Vallensbæk, Vallensbæk Havn
 • Herlev, Elverparken

 

København

 • Islands Brygge, Omkring Havnebadet og Kulturhuset og hele Havneparken
 • Göteborg Plads, Havneområdet
 • Dronning Louises Bro, bænke i solen på broen og ved søerne

 

Kilde: Rigspolitiet Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik