På fredag er der igen travløb i Charlottenlund

Næsten al topsport er lukket ned i disse coronatider, men på fredag er der igen gang i det ypperste indenfor travsporten, når Charlottenlund Travbane afvikler otte professionelle løb

Sportsfans i alle afskygninger har de sidste mange uger gået fortvivlet rundt, fordi al sportslig aktivitet har været indstillet. Der er stadig lange udsigter til at professionel fodbold, håndbold og lignende sportsgrene starter op igen, men allerede på fredag er der topsport på Charlottenlund Travbane.

Det bliver ganske vist uden tilskuere på tribunerne, men de største navne indenfor dansk travsport stiller til alle start i fredagens i alt otte løb. Hjemme foran TV-skærmene kan sportsfans derfor se kuske som Steen Juul, Birger Jørgensen og Ken Ecce kæmpe om sejrene.

- Jeg glæder mig utrolig meget. Det bliver en stor lettelse at komme i gang igen i Charlottenlund, siger Peter Stenå, der er sekretær i Dansk Travsports Centralforbund.

quote Alting kommer til at blive afviklet 100 procent sikkert, for kunne vi ikke gøre det, så havde vi slet ikke afholdt løbene

Peter Stenå

Ofte er der også amatørløb på væddeløbsdage, men de er fortsat aflyst af sikkerhedsmæssige grunde.

- Vi bliver nødt til at begrænse adgangen til travbanen, og simpelthen holde antallet af personer derude til et absolut minimum, og derfor er der kun plads til de professionelles løb, siger Peter Stenå.

Store krav til sikkerheden

Der vil være knap 70 heste med i de otte løb, og for at holde smitterisikoen nede, så forventer løbsarrangørerne, at der faktisk vil være færre personer end heste til stede på Travbanen på fredag.

- Jeg vil tro at inklusiv mediefolk, kuske og medhjælpere, der vil vi samlet set være under 60 personer til stede på fredag. Og det er jo spredt over et stort areal, så man vil ikke på noget tidspunkt stå tættere samlet, end man gør nede ved køledisken i supermarkedet. Sikkerheden vil være helt i top, fastslår Peter Stenå.

De fleste medhjælpere vil være spredt ud over de 20 staldbygninger, som alle vil blive forsynet med håndsprit.

For at minimere antallet af personer på travbanen er også sejrsinterviewene efter hvert løb blevet droppet.

Der vil også kun være en indgang åben til travbanen, og her vil vagter stå klar til at kontrollere, at kun dem med et lovligt ærinde bliver lukket ind.

- Alting kommer til at blive afviklet 100 procent sikkert, for kunne vi ikke gøre det, så havde vi slet ikke afholdt løbene, fastslår Peter Stenå, der lover at alle medarbejdere vil gøre deres ypperste for at alle sundhedsregler bliver overholdt.

Et erhverv der genåbner efter nedlukningen

I første omgang er der altså ingen adgang for amatører på travbanerne. Dansk Travsports Centralforbund understreger, at genåbningen af travsporten er et led i at få gang i samfundshjulene igen.

- Det er jo professionelle sportsfolk, som lever af travsporten. De får nu muligheden for at genstarte deres professionelle erhverv, som jo er at træne heste og køre løb med dem, siger Peter Stenå.

quote Jeg tror, at selvom det bliver meget anderledes, så bliver det en rigtig positiv oplevelse, vi får os på fredag

Peter Stenå

- Det er da klart, at det bliver en anderledes oplevelse end normalt. Men sådan er vilkårene, og dem må vi acceptere og indordne os efter, siger Peter Stenå.

Løbspausen på Charlottenlund Travbane har varet siden 8. marts, og det er en af de længste løbspauser i travbanens historie. Sidst der var en længere pause var tilbage i 2008, hvor travbanen blev ombygget. Dengang blev der ikke afviklet løb på banen i to måneder.

- Det bliver en stor lettelse for alle at komme i gang igen. Det har været frustrerende for både os, kuskene, hesteejerne og tilskuerne, at der ikke har været nogen danske løb. Jeg tror, at selvom det bliver meget anderledes, så bliver det en rigtig positiv oplevelse, vi får os på fredag, siger Peter Stenå.

Løbene i Charlottenlund bliver dog ikke de første efter nedlukningen i Danmark. Mandag og tirsdag har der været afholdt travløb i Aalborg, og på torsdag er der ligeledes konkurrencer i Billund.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Himmelev Gymnasium.

Rektor måtte trække glædelig nyhed i land: Trods lav smitte må gymnasie ikke genåbne

20210209-110613-L-1920x1280we

Frivillig vaccination med AstraZeneca er mulig - men bøvlet

øresund helsingør helsingborg

Flere rejsende tager nu turen over Øresund - især ét segment fylder i tallene

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere