Opråb til hundeejere: Parkér ikke din hund, mens du handler

"Her kan du sætte din hund, mens du handler i IKEA". Tilbuddet om hundeparkering bekymrer hundeelskeren Tina Vandel. Også Dansk Kennel Klub advarer.

Det er en hjerteskærende pibende lyd, som Tina Vandel med egne ord bemærker, da hun for cirka en måned siden kommer gående ind over parkeringspladsen foran IKEA Gentofte. Det viser sig at være en hund, der står bundet foran indgangen ved IKEAs ”hundeparkering”.

- Hunden hyler og ryster af kulde. Jeg håber, at det bare er nogen, der er inde og købe pølsehorn. Men sådan er det jo typisk ikke i IKEA, fortæller Tina Vandel til TV 2 Lorry. 

quote  Vi har oplevet en mærkbar stigning af hundetyverier over de seneste år. 

Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub

Tina Vandel kan ikke få sig selv til at gå fra hunden, og ifølge hende selv bliver hun stående ved den i over en time. Undervejs tager hun kontakt til medarbejderne og får dem overtalt til at kalde ejeren over højtaleranlægget, men alligevel kommer hun til at vente længe sammen med den pibende hund.

Nu lyder hendes bøn til IKEA:

- I bør ikke opfordre til at tage hunden med – der burde i stedet være et skilt, hvor der stod: ”Lad vær at tage din hund med”, synes hun. 

Pas på tyven!

Dansk Kennel Klub mener ligesom Tina Vandel, at det er en dårlig idé at efterlade sin hund udenfor, mens man handler – medmindre det er i kort tid, og man kan have den under opsyn.

quote Vi mener ikke, at vi opfordrer folk til at tage deres hund med ved at have hundeparkering.

Tina Lindharth, IKEA. 

Det skyldes til dels, at det kan være en både stressende og kold fornøjelse for hunden - men der er også en anden risiko ved at tage hunden med på shopping: Tyveri. 

- Vi har oplevet en mærkbar stigning af hundetyverier over de seneste år. En del af dem har været forbundet med, at man har efterladt sin hund ved en butik, fortæller Lise Lotte Christensen fra Dansk Kennel Klub.

Hun mener, at det er ”misforstået venlighed” at IKEA giver mulighed for hundeparkering.

Det er kundernes ønske

Forklaringen fra IKEA handler netop om at opfylde kundernes behov:

- Hundeparkeringen er lavet på baggrund af en efterspørgsel fra kunderne. Vi mener ikke, at vi opfordrer folk til at tage deres hund med ved at have hundeparkering. Hundene er ejerens ansvar, men hvis der kommer kunder til os, der er bekymret for en hund, der sidder derude, så er der mulighed for at kalde ejeren over højtaleranlægget, forklarer Tina Lindharth, der er kommunikationschef hos IKEA. 

I IKEA kan du derfor fortsat tage din hund med på shopping. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere