Nyuddannet kørelærer med opråb: "Hvad fanden tænker folk på?"

"Hovedrysten og fremstrakte fingere er allerede blevet standard", skriver ny kørelærer, der kun har haft elever i 14 dage. Nu er hans opslag på Facebook blevet delt over 26.000 gange.

- Hvis det var, at der ikke blev dyttet og der blev givet plads og så videre, så har man også lidt mere ro som fremtidig bilist, siger Sofie Klærke, der er ny i biltrafikken.

Hun er i fuld gang med en køretime hos kørelæreren Ulrik Memo Meinert-Medici fra Gentofte.

Kørelæreren har kun været færdiguddannet i 14 dage, men alligevel har han allerede nu gjort sig vigtige erfaringer i faget.

quote Jeg må have ramt et eller andet, når så mange deler og kommenterer det. Så det er ikke kun mig, der frustreret over det.

Ulrik Memo Meinert-Medici, nyuddannet kørelærer

- Nu sidder han der og fægter med armene, fordi han ikke synes, det går hurtigt nok. Jeg har endda bedt ham om at køre frem, så der har vi allerede det første eksempel, siger kørelærer Ulrik Memo Meinert-Medici, og peger på en bilist, der tydeligvis er ved at miste besindelsen over køreskoleelevens kørsel.

Den slags oplevelser har Ulrik Memo Meinert-Medici allerede set mange af, på trods af de relativt få ture på vejen med skolevogns-skiltet på taget. 

Facebookopslag gik viralt

Det fik ham til at skrive et opslag på Facebook, hvor han ytrede sin frustration over trafikkulturen i Danmark.

"Hovedrysten og fremstrakte fingre er allerede blevet standard og undskyld mig, men hvad fanden tænker folk på?", skriver han blandt andet i Facebookopslaget, der kort efter offentliggørelsen gik viralt.

quote Hovedrysten og fremstrakte fingre er allerede blevet standard og undskyld mig, men hvad fanden tænker folk på?

Ulrik Memo Meinert-Medici, nyuddannet kørelærer

Nu har over 26.000 delt hans opslag - og ifølge kørelæreren skyldes det, at mange kan genkende de agressive bilister og vejvreden, der hersker på både villaveje, landeveje og motorveje landet over. 

- Jeg må have ramt et eller andet, når så mange deler og kommenterer det. Så det er ikke kun mig, der frustreret over det. Det er ikke kun mig, der synes det er irriterende, siger Ulrik Memo Meinert-Medici og tilføjer:

- Jeg blev så sur over, at vi for det første opfører os sådan overfor hinanden i trafikken. Og for det andet, at vi så ikke engang kan tænke over "okay, det er en skolevogn - så de får lige lidt ekstra snor."

Ifølge ham har skolevogns-skiltet nærmest den modsatte effekt. 

- Det er faktisk sådan, at skolevogne nogle gange får kortere snor end andre bilister. At de reagerer mere voldsomt, når det er en skolevogn. Og det er sgu bare for dårligt, lyder det fra kørelæreren.

quote Det er faktisk sådan, at skolevogne nogle gange får kortere snor end andre bilister. At de reagerer mere voldsomt, når det er en skolevogn.

Ulrik Memo Meinert-Medici, nyuddannet kørelærer

Dansk Kørelærer-Union: Agressiv adfærd er hverdag

Ulrik Memo Meinert-Medicis udsagn bliver bakket op af Dansk Kørelærer-Union. Her er historierne om vejvrede og agressiv adfærd mod køreskoleelever og kørelærere langt fra en sjældenhed.

- Vi hører fra vores medlemmer, at det her er et stigende problem. Det er lige fra, at der bliver slået i taget, og der bliver slået på køleren, verbale trusler. Sågar trusler om fysisk vold. Så vi hører hele paletten af den vejvrede, der er derude. Og det er helt uacceptabelt, siger René Arnt, der er landsformand for Dansk Kørelærer-Union.

Men på trods af både galde og dårlig opførsel fra medtrafikanterne, som Ulrik Memo Meinert-Medici har oplevet på vejene i de blot 14 dage, har været kørelærer, har han lagt fra fortrudt sit nye erhverv.

- Nej, tværtimod. Det gør bare, at jeg bliver endnu mere opsat på at få skabt nogle ordentlige trafikanter, siger han til TV 2 Lorry. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Gentofte

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere