Motorvejsbro skal renoveres: Trafikanterne må væbne sig med tålmodighed

Selvom der er bedre plads på vejene end normalt, må trafikanterne i Gentofte de næste 26 uger væbne sig med tålmodighed ved Kildegårdsvej.

Foto: Google maps

Efter påske begynder samfundet så småt igen at åbne op, men også Vejdirektoratet har noget at se frem til.

Ved Kildegårdsvej i Gentofte Kommune vil Vejdirektoratet således begynde arbejdet med at renovere broen på vejen, der fører over Helsingørmotorvejen ved Lyngbyvej.

Årsagen til det store renoveringsarbejde er, at alderen på fugtisolering har nået en levetid, hvor den ikke længere beskytter brokonstruktionen - og derfor er Vejdirektoratet nødt til at udskifte den.

Læs også Hensynsløs kørsel ved vejarbejde: Hver fjerde bilist blitzet på en time

"Arbejderne vil foregå i tre etaper. Vi begynder i den nordlige del af broen, og derefter tager vi fat på den midterste del. Til sidst viil arbejdet foregå i den sydlige del af broen. Det betyder, at der bliver opsat lysregulering, og trafikanterne bliver ledt forbi arbejdsområdet i ét spor i hver retning," skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

En ny fugtisolering vil ifølge Vejdirektoratet betyde længere levetid for broen og en bedre og mere køresikker oplevelser for trafikanterne.

Arbejder så hurtigt som muligt

Arbejdet vil hovedsageligt foregå i dagtimerne. Dog vil der indledningsvist foretages undersøgelser af brodækkets underside. Disse vil blive udført om natten fra motorvejen af.

Mens broarbejdet er i gang, opretholdes hastigheden på 50 km/t. Sikkerheden skal være i top for både arbejderne og trafikanterne. Derfor appellerer Vejdirektoratet til, at trafikanterne udviser hensyn ved og omkring vejarbejderne.

Læs også Køkaos ved stor trafikåre: Bilister forstår ikke skiltning ved vejarbejde

Broarbejder er altid meget afhængige af vejret, og der kan derfor være dage, hvor renoveringsarbejdet ikke kan foregå.

Projektet forventes at være færdigt i slutningen af september måned. 

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, trafikanterne må opleve som følge af vejarbejdet, og arbejder for at blive færdig hurtigst muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik